Μία βραδιά αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν παρουσιάζει ο ΙΑΝΟS με αφορμή το βιβλίο «Η Μουσική του Ξένου» των ομώνυμων εκδόσεων σε μετάφραση Λίνας Νικολακοπούλου. Μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου θα έρθουμε σε πιο βαθιά επικοινωνία με την προσωπικότητα του μεγάλου τραγουδιστή, ενώ παράλληλα θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του.

Συμμετέχουν οι:

Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Αργυρώ Καπαρού (τραγούδι),Θοδωρής Βουτσικάκης (τραγούδι), Άννα Ψαρρά (κείμενα).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο συγκεντρώνει ποιήματα και τραγούδια από την πορεία του μέσα στο χρόνο. Αυστηρός στην τέχνη της ποιήσεως και του τραγουδιού, ο Λέοναρντ Κοέν καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο, όπως τον προσλαμβάνει εκείνος.

Προσωπικές σχέσεις, τοπία, η Ύδρα, ο δρόμος προς τη Λάρισα, ένα ελληνικό στρώμα, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, το Παρίσι, το Λονδίνο, ο Χίτλερ, το Ισραήλ, το Μανχάταν, η Τσιγγάνα και άλλοι τόποι και άλλες φωνές, προσθέτουν στην μυθολογία του. Μοναδικός στον τρόπο που καταγράφει την προσωπική του κατάσταση και ζωή, μας κάνει να αναπνέουμε τα λόγια ενός σοφού, που μας είναι απαραίτητα για την πορεία μας μέσα στον κόσμο.

Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:30

Είσοδος ελεύθερη

ΙΑΝΟS: Σταδίου 24, Τ. 2103217810

© schooltime.gr