Με ένα μίνι μαραθώνιο ανάγνωσης, συμμετέχει η  Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου).  

Την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα προσκαλεί όλους εσάς τους γνωστούς ή άγνωστους  Θεσσαλονικείς, συστηματικούς ή όχι  αναγνώστες, βιβλιόφιλους  ή λάτρες της συγκεκριμένης λογοτεχνίας, να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Ιωάννου «Το δικό μας αίμα»

Οι αναγνώσεις θα διαρκέσουν 3 ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 324666

Σε δυο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ  και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες είναι αφιερωμένη η 23η Απριλίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει με τη σειρά της στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», οργανώνονται εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

http://www.greekbookday.gr/mini_marathwnios_anagnwsis_stin_perifereiaki_bibliothiki_xarilaoy-article-440.html?category_id=69

Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666)

© schooltime.gr