Τρεις ποιητές συναντιούνται και συστήνουν στο κοινό ο καθένας τη γραφή των άλλων, το βράδυ της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017, στις 20.00, στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54. Μαζί τους, στην εκδήλωση «Όμοροι της ποιήσεως», συζητά ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοτσιφός.

Η Γεωργία Τριανταφυλλίδου, ο Δημήτρης Πέτρου και ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, μοιράζονται την εγγύτητα που περιγράφει η στερεοτυπική γεωγραφική αναφορά Καβάλα – Δράμα, αλλά πολύ περισσότερο, με τις διαδρομές τους στην ποίηση, μοιράζονται την ευθύνη για τη χαρτογράφηση μιας περιοχής με πολύ ισχυρό λογοτεχνικό σήμα.

Την Παρασκευή στη «Ζώγια» συζητούν για το όρια που διακρίνουν τις ποιητικές περιοχές τους, και καθένας τους διαβάζει από τα ποιήματα των άλλων όσα αγάπησε ή ζήλεψε περισσότερο κι εκείνα που θα διάλεγε αν έπρεπε να συστήσει στο κοινό τους όμορους της δικής του τέχνης.

Η Γεωργία Τριανταφυλλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από τα τέλη του 2000 ζει μόνιμα στην Καβάλα. Έχει εκδώσει τα ποιητικά βιβλία «Ο ποιητής έξω» (Άγρα, 2004) και «Δικαίωμα προσδοκίας» (Άγρα, 2008). Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει η νέα ποιητική συλλογή της «Δανεικά Αγύριστα» (Κίχλη).

Ο Δημήτρης Πέτρου γεννήθηκε το 1970 στη Δράμα, όπου και ζει. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Α΄ Παθολογική» (Μικρή Άρκτος) και «Χωματουργικά»  (Μικρή Άρκτος).

Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1983, όπου και ζει. Είναι πτυχιούχος Νομικής (2004) και Πολιτικών Επιστημών (2011) του ΑΠΘ.  Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές. Η τελευταία του, «Στο σπίτι του κρεμασμένου», εκδ. Θράκα, τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης, Αναγνώστης 2016

© schooltime.gr