Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το λεύκωμα του Συλλόγου Φίλων Πλατείας Διοικητηρίου με τίτλο Η Πλατεία Διοικητηρίου και ο αθλητικός σύλλογος ΠΑΟΔ», Α’ τόμος: Ο πρώτος μισός αιώνας (1929 – 1979).

Μια αφήγηση για τον πρώτο µισό αιώνα (1929-1979) της ζωής του ΠΑΟ∆ και συµπληρωµατική αναφορά στις άλλες οµάδες που, κατά καιρούς, εµφανίστηκαν στην περιοχή του ∆ιοικητηρίου, σε επιμέλεια κειμένων Γιώργου Λυσαρίδη και υλικό αρχείου του Βασίλη Προυσαλίδη.

Τρίτη 14 Μαρτίου, στις 6μ.μ

Σταδίου 24, Τ. 210 3217810

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Τάσος Τζήκας Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε. & Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Πλατείας Διοικητηρίου

Γιώργος Λυσαρίδης Εκπαιδευτικός & πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μακεδονίας  – Θράκης

Βασίλης Προυσαλίδης πρ. Σύμβουλος ΕΠΟ & πρ. Αντιπρόεδρος ΕΠΣΜ

Αντώνης Αντωνιάδης πρ. Διεθνής Ποδοσφαιριστής & πρ. Πρόεδρος ΠΣΑΠ

Σωτήρης Τριανταφύλλου Δημοσιογράφος & Πρόεδρος  ΠΣΑΤ

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Το λεύκωµα που αποφασίσαµε να εκδώσουµε, και έχετε σήµερα στα χέρια σας, είναι µία προσπάθεια να καταγράψουµε την αθλητική ιστορία της γειτονιάς µας µέσα από τα πενήντα πρώτα χρόνια του ΠΑΟ∆ (1929-1979) και µέσα από τη συνοπτική ιστορία των υπόλοιπων οµάδων του ∆ιοικητηρίου. Είναι ένα οδοιπορικό στο χρόνο, που προσπαθεί µε κινηματογραφικό τρόπο να φωτίσει την οργανωµένη αθλητική δραστηριότητα µίας σηµαντικής γειτονιάς της Θεσσαλονίκης.

Κοινωνικό και αθλητικό κέντρο µιας µεγάλης γειτονιάς που εκτεινόταν από την Εγνατία, µέχρι την Κασσάνδρου και την Ολυµπιάδος, και από τη Ρωµαϊκή Αγορά και τον Άγιο ∆ηµήτριο, µέχρι τους ∆ώδεκα Αποστόλους και τα βυζαντινά τείχη της Παπαρρηγοπούλου. Εκεί συναντιόµασταν οι µικρές ποδοσφαιρικές «συµµορίες» και παίζαµε µπάλα µέχρι αργά το απόγευµα, κάθε µέρα. Εκεί, κάποια όµορφα ανοιξιάτικα βράδια, δώσαµε τα πρώτα αµήχανα εφηβικά ραντεβού µετά το φροντιστήριο.

Ο αθλητισµός, µε κυρίαρχο το ποδόσφαιρο, υπήρξε για το ∆ιοικητήριο ο βασικός ιστορικός καµβάς που ανέδειξε πρόσωπα και γεγονότα και γι’ αυτό η έκδοση του λευκώµατος ήταν µία υποχρέωση όλων µας στην ιστορία του ΠΑΟ∆, στη γειτονιά µας και στην πόλη ολόκληρη».

ΤΑΣΟΣ ΤΖΗΚΑΣ Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πλατείας ∆ιοικητηρίου

© schooltime.gr