1. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Η προθεσμία για την υποβολή της εν λόγω Αίτησης-Δήλωσης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017. Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα πρέπει προς διευκόλυνσή τους να προσκομίσουν τη Βεβαίωση Πρόσβασης ή Βεβαίωση Συμμετοχής, στην οποία αναγράφεται ο κωδικός αριθμός υποψηφίου.

2. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 545/22-2-2017 η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου και του Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη για την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επί του αριθμού των θέσεων ανά Τμήμα σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων».

3. Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση με θέμα:«Καθορισμός κριτηρίων χορήγησης επάρκειας προσόντων για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών».

4. Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας γνωστοποιεί ότι ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το έτος 2017. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1 Φεβρουαρίου έως 19 Μαρτίου 2017. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: http://www.greeklanguage.gr

5. Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει την 9η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα με θέμα «Μαθηματικές συναντήσεις αναζητώντας το άπειρο». Η 9η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 15 έως 19 Μαρτίου 2017 και μπορούν να την επισκεφτούν μαθητές Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.emethes.gr

6. Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο 9 ωρών με θέμα: Η διδασκαλία της στρατηγικής του μορφολογικού τεμαχισμού στις 8, 15, 22 Μαρτίου 2017.

7. Η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ανακοινώνει δύο προγράμματα υποτροφιών αριστείας της γαλλικής κυβέρνησης προς Έλληνες και Ελληνίδες με σκοπό την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών (Master 2) στη Γαλλία.

Χρήστος Χαρακόπουλος*
Φιλόλογος

© schooltime.gr