Η Πεντάμορφη και το …Ιπτάμενο Τέρας είναι ένα ρομαντικό παραμύθι αυτογνωσίας και αληθινής αγάπης που παίζεται για δεύτερο χρόνο. Η ομάδα Hippo δημιουργεί μια σύγχρονη ρομαντική κωμωδία, μέσα από μια ιστορία αυτοθυσίας, γενναιοψυχίας και αγνού έρωτα, όπου το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό. Σωματικό θέατρο, μουσική, χορός και τραγούδι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με γρήγορο, σφιχτό ρυθμό, αισθητική αρτιότητα και υψηλή ψυχαγωγική αξία.

Θέμα της παράστασης: η αυτογνωσία μέσα από την αγάπη προς τον άλλο.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά μέσα από μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια) συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια πανέμορφη και πολύχρωμη πεταλούδα ερωτεύεται έναν περίεργο και σκουρόχρωμο σκώρο. Δύο αταίριαστοι και αντιφατικοί κόσμοι έρχονται σε επαφή, μπλέκονται και ενώνονται μέσα από τη δύναμη της αγάπης. Μέσα σε μία μέρα, όσο δηλαδή διαρκεί και η βραχεία ζωή της πεταλούδας, οι ήρωές μας θα ζήσουν πολλές περιπέτειες, θα γελάσουν, θα κλάψουν και θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον άλλο. Το σκοτάδι αδιανόητο για την Έρη, το φως επικίνδυνο για τον Φάνη. Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να βρουν έναν κοινό τόπο να ζήσουν μαζί;

Παίζουν: Ηλέκτρα Γωνιάδου, Τάσος Μπαρνιαδάκης
Κείμενο: Hippo Theatre Group
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκα: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Ηippo Theatre Group
Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Δράματος: Hippo Theatre Group, Καλλιόπη Φύκαρη
Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος, Παύλος, Μέτσιος, Πάρης Φράγκος
Μουσική – Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Διάρκεια: 60΄
Ηλικίες: 3-12

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 12.00
Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 17.00
Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12.00

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και νηπιαγωγεία στον χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο σε ειδικές τιμές. Τηλ. επικοινωνίας 6974040085.

«Η Πεντάμορφη και το… Ιπτάμενο Τέρας»
Πολυχώρος ΕΝΩ,

Ερμού 11, Θεσσαλονίκη
1ος όροφος
231 025 7637

Hippo Theatre Group

Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group
Email: hippotheatregroup@gmail.com
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Λιούτσια, τηλ. 6979192902

Hippo Theatre Group: 6974040085

© schooltime.gr

«Η Πεντάμορφη και το… Ιπτάμενο Τέρας» στον πολυχώρο ΕΝΩ