Ο Μάρτιος μπαίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και μας προσκαλεί να υποδεχτούμε την Άνοιξη με μουσική, χορό, άθληση, διαλέξεις και καινούργιες εμπειρίες για κάθε ηλικία, μέσα από ήδη γνωστές αλλά και νέες δράσεις και εκδηλώσεις.

Για πρώτη φορά, το ΚΠΙΣΝ αναθέτει σε ανερχόμενους και καταξιωμένους δημιουργούς μουσική ειδικά σχεδιασμένη για τις εκδηλώσεις του, και μας συστήνει ήχους και μελωδίες που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από εκεί.

Στις 21 Μαρτίου, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με μια μοναδική συναυλία με διασκευές κομματιών από τραγουδοποιούς που δημιούργησαν ποίηση με τους  στίχους τους. Λίγες μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου, με έμπνευση την ελληνική μουσική ιστορία και παράδοση, οι Schooligans και το ΚΠΙΣΝ μας περιμένουν σε μια νέα μουσική ανάγνωση παραδοσιακών ήχων και τραγουδιών, γεφυρώνοντας το μουσικό χάσμα διακοσίων ετών. Την ίδια ημέρα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια ξεχωριστή διάλεξη από τον Μάνο Στεφανίδη, εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα τρία πρώτα Σάββατα του Μαρτίου στο ΚΠΙΣΝ η μουσική δίνει και πάλι ραντεβού με τα Music Escapades τα οποία τον μήνα αυτό, θα σας παρουσιάσουν το μουσικό παρόν καλλιτεχνών που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή των ‘90s.

Στη μουσική βασίζεται και το καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ και έχει εμφανίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς μουσική μέσα στο ΚΠΙΣΝ: Ένα πιάνο περιμένει στον Φάρο να το αγγίξετε και να παίξετε μαζί του, αναζητήστε το!

Τέλος, ο Γιώργης Γερόλυμπος, ο οποίος συνοδεύει φωτογραφικά το ΚΠΙΣΝ στο ταξίδι της ολοκλήρωσής του, παρουσιάζει στις 30/3 το φωτογραφικό λεύκωμα Ορθογραφίες.

Διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μαρτίου: https://issuu.com/snfcc.org/docs/snfcc_fin_gr_web_spreads

Ο Μάρτιος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μετάβασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στους νέους τους χώρους. Σπουδαίες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τους θα έρθουν να συμπληρώσουν, μαζί με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τις εκδηλώσεις του ίδιου του ΚΠΙΣΝ το φάσμα μάθησης, πολιτισμού, ευεξίας, και ψυχαγωγίας που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιθυμεί να παρέχει  σε όλους.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να το γνωρίσουν από κοντά ως συμ-μέτοχοι και όχι μόνο ως  απλοί επισκέπτες.

© schooltime.gr