Το Διεθνές Συμπόσιο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αντανακλά τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας που το διοργανώνει. Οι επιστημονικές περιοχές που καλύπτονται αφορούν την Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω περιοχές: σύνταξη, φωνητική, φωνολογία, μορφολογία, κοινωνιογλωσσολογία, ψυχογλωσσολογία, πραγματολογία, ιστορική γλωσσολογία, γλωσσική γατάκτηση/εκμάθηση, γλωσσική επεξεργασία, υπολογιστική γλωσσολογία, και διδασκαλία μητρικής ή δεύτερης/ξένης γλώσσας. Οι ομιλίες διεξάγονται σε γενικές συνεδρίες και σε ξεχωριστές θεματικές εκδηλώσεις.

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε επιστήμονες γλωσσολόγους καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που ασχολούνται με γλωσσική διδασκαλία. Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, καθώς τους δίνει τα ερεθίσματα για περαιτέρω σπουδές στο χώρο της γλωσσολογίας και της διδασκαλίας γλωσσών.

Κατάλογος προσκεκλημένων ομιλητών/τριών:

  • Artemis Alexiadou (Humboldt Universität zu Berlin)
  • Jóhanna Barðdal (Universiteit Gent)
  • Outi Bat-El (Tel Aviv University)
  • Dan Dediu (Max Planck Institute for Psycholinguistics)
  • Fanny Meunier (Université Catholique de Louvain)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο Συμπόσιο, τους προσκεκλημένους ομιλητές, κλπ., επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 23ου Συμποσίου: http://www.enl.auth.gr/istal23/index.html

Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Παρασκευή, 31 Μάρτιος, 2017 (All day) εώς Κυριακή, 2 Απρίλιος, 2017 (All day)

Πληροφορίες-επικοινωνία

E: [email protected]

F: 2310 997432

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Τοπιντζή Ιωάννα (Νίνα), Επίκουρη Καθηγήτρια (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας)

© schooltime.gr