Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν προβεί στα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, όπου εκπαιδεύονται τα προσφυγόπουλα, τόνισε ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Ο υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή. Θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά-δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι. Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε», υπογράμμισε ο Γ. Γραμματέας.

Ο Γιάννης Παντής κατέληξε λέγοντας ότι τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο σχολείο σε ψυχολογικό κλίμα ελευθερίας και αγάπης, διότι μιλάμε για ένα χώρο που προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση.

*Ενημερωτικό δελτίο ΥΠΠΕΘ 

© schooltime.gr