Πώς η γλώσσα, από μέσο, γίνεται εργαλείο διδασκαλίας; Ένα εργαστήριο που διδάσκει σε εκπαιδευτικούς πώς να χρησιμοποιούν σωστά τη φωνή τους και τη φωνή των παιδιών στην τάξη.

Το εργαστήριο αυτό, που πραγματοποιείται σε δύο μέρη, επικεντρώνεται στη φωνή ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Στο πρώτο μέρος εξετάζουμε τη φωνή του δασκάλου ως το κύριο μέσο επικοινωνίας με τους μαθητές. Το μέρος αυτό του εργαστηρίου έχει στόχο να δώσει βασικές οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση της φωνής και την καλύτερη χρήση της, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μεγιστοποιήσουν την ένταση και τη μεταδοτικότητα της φωνής τους, και ταυτόχρονα, να την προφυλάσσουν από κούραση, πόνο και άλλα προβλήματα που προκύπτουν από λανθασμένη χρήση.

Στο δεύτερο μέρος επικεντρωνόμαστε στη φωνή του μαθητή. Εξετάζουμε το πώς ο δάσκαλος, με αφετηρία την εκπαιδευτική ύλη, μπορεί να χτίσει ένα μικρό φωνητικό σύνολο μέσα στην τάξη, συνδυάζοντας απλά μουσικά στοιχεία και δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε μαθητή να εκφραστεί μέσα στην ασφάλεια ενός οργανωμένου συνόλου.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

Συντελεστές: Άννα Μαυροειδή, μουσικός, Γιώργος Σαμαρτζής, τενόρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ημερομηνίες: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 11:00 – 15:00 & Δευτέρα 13 – Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 15: 00 -21: 00

Οι δράσεις της Στέγης για εκπαιδευτικούς εγκαινιάστηκαν τη σαιζόν 2015-16 με το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο σχολείο του 21ου αιώνα», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 213 017 8002 &[email protected] ΙΕΠ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΕΣ 2131335566

© schooltime.gr