Πέντε σχολεία της Αττικής τιμήθηκαν σε εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο παιδευτικό και πολιτισμικό τομέα, καθώς και σε πρωτοβουλίες εθελοντισμού, κοινωνικής διασύνδεσης, αειφόρου ανάπτυξης και συμμετοχής σε σημαντικά εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα. Πρόκειται για το Μαράσλειο, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 2ο Γυμνάσιο Βούλας, το 15ο Λύκειο Αθηνών και το 2οΛύκειο Βριλησσίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2017 υπό την οργάνωση δύο Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού «η Αγία Φιλοθέη», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, Προέδρου των Ιδρυμάτων, με κεντρικό άξονα την τιμή προς το Δημόσιο Σχολείο. Εμπνευστής της εκδήλωσης υπήρξε ο ίδιος ο Μακαριώτατος, ο οποίος θέλησε να αναδείξει τον καθημερινό μόχθο και αγώνα μιας σημαντικής μερίδας εκ των αφανών ηρώων της οικονομικής κρίσης, και συγκεκριμένα του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας εκπαίδευσης που απαρτίζουν οι καθηγητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και κηδεμόνες των δημόσιων σχολείων της χώρας.

Πέντε σχολεία της Αττικής τιμήθηκαν σε εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
ο Αρχιεπίσκοπος, εκτός από την τιμητική διάκριση που απένειμε στα πέντε δημόσια σχολεία, επίσης πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο στους εξήντα εθελοντές Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε και η απονομή τιμητικού επαίνου στους αθλητές και τα στελέχη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τη Συνομοσπονδία Ελλήνων Αθλητών ΑμεΑ και τους Ολυμπιονίκες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.  Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με θέρμη για τον εθελοντισμό, το ρόλο του δημόσιου σχολείου και για τα παιδιά, λέγοντας ότι οι μεγάλοι δεν  μπορούν και δεν πρέπει να αναχαιτίσουν την ορμή και τον ενθουσιασμό τους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με τραγούδια που ερμήνευσαν άρτια οι χορωδίες και τα μουσικά σύνολα των πέντε τιμώμενων δημόσιων σχολείων και περατώθηκε με την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας των δύο Ιδρυμάτων από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με τραγούδια που ερμήνευσαν άρτια οι χορωδίες και τα μουσικά σύνολα των πέντε τιμώμενων δημόσιων σχολείων
* Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

© schooltime.gr