1. Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα μνήμης των Τριών Ιεραρχών, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ θα υπάρξει εκκλησιασμός και λοιπές δραστηριότητες. Την ίδια μέρα τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα είναι κλειστά, μια και η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί επίσημη αργία.

2.Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 399 εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (με πιστώσεις ΕΣΠΑ και τακτικού προϋπολογισμού).

3.Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε συμπληρωματικές οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Εφαρμογές Πληροφορικής» στην Α΄ τάξη Μουσικών Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2016-2017.

4.Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

5.Να κληθούν στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για τις αλλαγές στο Λύκειο και οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων πρότεινε  ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της  Βουλής.

6.Ανακοίνωση για το θέμα της διπλής εξεταστικής του Φεβρουαρίου 2017 εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

7.Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με βάση τις Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πανεπιστημίων της χώρας, όπως δημοσιοποιήθηκαν από την ΑΔΙΠ,  έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των Πανεπιστημίων της χώρας.

8.Η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας ΕΤΕΑΔ, προγραμματίζει τη διοργάνωση  του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στη Δράμα, στις 24 και 25 Νοεμβρίου  2017 με γενικό θέμα: «Σύγχρονες Τάσεις και Πρακτικές στη Διαχείριση της Σχολικής Τάξης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν περιλήψεις μέχρι 30 Απριλίου 2017.

9.Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως πρόγραμμα με τίτλο «Προπονητής Αθλητικών Ακαδημιών». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και πρώην αθλητές που θέλουν να εργαστούν σε αθλητικές ακαδημίες και σε προγράμματα αθλητικής απασχόλησης. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά από 18/1 έως 30/3/2017.

10.Το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) ξεκινάει «Τρίμηνο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης» με θέμα “Η Αξιοποίηση του web 2.0 στο Σύγχρονο Σχολείο”. Οι αιτήσεις είναι έως τις 10/02/2017 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  www.edivea.org.

11.Το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το  Κέντρο Ξένων Γλωσσών-Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 της κα Θεοδώρας Κατραντίτσα υλοποιεί στη Δράμα «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων». Το σεμινάριο είναι διάρκειας 160 ωρών και με τη λήξη του παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης και ένταξη σε μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων, απαραίτητα προσόντα στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Χρήστος Χαρακόπουλος*
Φιλόλογος

© schooltime.gr