1. Αύξηση των δαπανών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εκπαίδευση προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό του 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή.

2. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει στους αιτούντες μετεγγραφή, των οποίων η ένστασή τους έγινε δεκτή, ότι θα κληθούν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στις Σχολές/Τμήματα των ΑΕΙ, στα οποία τους χορηγήθηκε μετεγγραφή, σε ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τα Τμήματα υποδοχής.

3. Απογοητευτικά για τους Έλληνες μαθητές τα αποτελέσματα του Διεθνούς Προγράμματος PISA για την αξιολόγηση των μαθητών. Η χώρα μας βάσει των επιδόσεων δεκαπεντάχρονων μαθητών κατετάγη στην 43η θέση στις φυσικές επιστήμες.

4. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Educational Trip παρέχει τη δυνατότητα σε Έλληνες φοιτητές να γίνουν φοιτητές σε κορυφαία Αμερικανικά Πανεπιστήμια για 10 μέρες. Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Educational Trip 2017 θα γίνει την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο 1, του ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ.

5. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Αυτοτελές Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΥΠΠΕΘ συνδιοργανώνουν διαγωνισμό για την αξιοποίηση του διαδικτύου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με θέμα «Δυνατότητες και προοπτικές του επαγγέλματος που θέλω να ακολουθήσω ή των επαγγελμάτων των γονιών μου μέσα από το Διαδίκτυο». Οι παρουσιάσεις (PowerPoint) ή τα βίντεο θα πρέπει να αποσταλούν με email στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο contact@saferinternet4kids.gr έως τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Χρήστος Χαρακόπουλος*
Φιλόλογος

© schooltime.gr