Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού με θέμα «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα παιδικά πορτραίτα» οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 12.30 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Λάμψα & Τριφυλίας, πρώην ΚΑΠΑΨ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Η Πινακοθήκη πηγαίνει στη Βιβλιοθήκη».

Θα ακούσουμε  τις ιστορίες της Μαλάλα και του Ικμπάλ,  δυο παιδιών που  τόλμησαν να υψώσουν τις φωνές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελευθερία και την εκπαίδευση.

Θα ανακαλύψουμε τα παιδικά πορτραίτα στα έργα της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και θα φτιάξουμε ιστορίες με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. 

Τέλος, με  έμπνευση  από τα  έργα θα περιηγηθούμε μέσα σ’ ένα εικαστικό ταξίδι χρωμάτων και διαφορετικών υλικών ανακαλύπτοντας την τέχνη.

Με τη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών της Δημοτικής Πινακοθήκης Στέισυ Βεντούρα & Έφης  Τσουλουχοπούλου.

Για παιδιά 7-12 ετών

Με προεγγραφή

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων: Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι, τηλ. Επικ. 210-6929736

© schooltime.gr