1. Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, 19 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 για την κάλυψη λειτουργικών κενών στα μουσικά σχολεία με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

2. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει, επίσης, ότι προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου 27 εκπαιδευτικοί των κλάδων Δασκάλων, Φιλολόγων, Μαθηματικών, Αγγλικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Φυσικής Αγωγής και Πληροφορικής για απασχόληση σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων.

3. Έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι- εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ (ποσοστό 5%) να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής.

4. Μια καινοτόμος εφαρμογή του ΤΕΙ Αθήνας (Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Διατάξεων & Υλικών) «ζωντανεύει» άψυχα αντικείμενα και τους δίνει οντότητα. Μέσω διαδικτύου ο χρήστης κινητού τηλεφώνου που βρίσκεται μπροστά ή κοντά σε ένα γλυπτό ή πίνακα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για αυτό στο τηλέφωνό του. Η συγκεκριμένη προσπάθεια υλοποιήθηκε εντός του ΤΕΙ και για την ολοκλήρωση της απασχολήθηκαν μόνο φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή τους, Γιώργου Χλούπη.

5. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θέτει υπό την αιγίδα του το σχέδιο δράσης «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», το οποίο αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (Ρομά, κάτοικοι ορεινής Θράκης/Πομάκοι, άποροι/ανασφάλιστοι και πρόσφυγες). Στόχος του σχεδίου της δράσης «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι η αύξηση της συμπληρωματικότητας σχετικών δράσεων που αναπτύσσονται από συναρμόδιους φορείς στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς.

6. Συνεχίζονται οι εγγραφές για το 5ο Σεμινάριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην Πάτρα στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Porto Rio Hotel». Οι σύνεδροι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Ο.Ε.Φ.Ε. www.oefe.gr

7. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, στο πλαίσιο του Ετήσιου Αφιερώματός της, για το σχολικό έτος 2016-17, «Γίνομαι Πολίτης», σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Επιστημονικό Πολιτιστικό Σύλλογο εκπ@ιδευτικός κύκλος διοργανώνουν στις 19 Νοεμβρίου 2016 Ημερίδα με θέμα “Ενεργός Πολίτης – Ψηφιακή Πολιτειότητα” στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας από τις 10:00 έως τις 14:00 & από τις 18:00 έως τις 21:00.

Χρήστος Χαρακόπουλος*
Φιλόλογος

© schooltime.gr