«Άνθρακας» της Λουκίας Πλυτά, Ποίηση, Εκδόσεις schooltime.gr«Άνθρακας» της Λουκίας Πλυτά, Ποίηση, Εκδόσεις schooltime.gr – Διατίθεται δωρεάν

«Να στροβιλίζεσαι σαν αναποδογυρισμένη μετάνοια, αναλύοντας -λες και έχει κάποια σημασία- τους κανόνες των υγρών και των στερεών, διαχωρίζοντας τον εαυτό σου από τα αέρια. Να παραμένεις ενδιάμεσα των ορόφων, αδιαπραγμάτευτα μουδιασμένος, επειδή η άρνηση, συντρόφεψε την τελευταία αιτία στην οριστική κατοικία της και αμέριμνος, να προσποιείσαι λύπη, για τον επερχόμενο θάνατο. Ενώ κρυφά μέσα σου γελάς, γελάς, γελάς, γνωρίζοντας πως ο -κάθε στιγμή και ώρα- θάνατος του ξεπερασμένου εαυτού, είναι η μόνη υπαρκτή ελπίδα. Αναρωτιέσαι πως γίνεται να επιφέρεις το μοιραίο χτύπημα στα σάπια δόντια της αυταπάτης, καθώς διέρχεται από μπροστά σου η μία και μόνη αναγκαία κατάσταση. Η επιλογή. Ο θανατηφόρος, ακραία μεταδιδόμενος ιός, που αποτέλεσμα του, οι συνέπειες στην καθημερινότητα και αυτό που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποκαλείς, μοίρα, τύχη, βίωμα, δρώμενα ή ίσως επιλεγμένα έργα, κατά την διάρκεια της ζωής.»

(ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ)

Κατεβάστε το βιβλίο: «Άνθρακας» της Λουκίας Πλυτά, Ποίηση, Εκδόσεις schooltime.gr

Συντελεστές – Ταυτότητα Έκδοσης

Τίτλος: Άνθρακας
ISBN: 978-618-80978-9-6
Σεπτέμβριος 2016, σελ.: 60

Συγγραφέας: Λουκία Πλυτά
Έκδοση: Εκδόσεις schooltime.gr
Εκδοτική επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Πάνου Θανάσης
Σελιδοποίηση: Πάνου Θανάσης – Εκδόσεις schooltime.gr
Εικονογράφηση – Πίνακες ζωγραφικής: Πάνου Θανάσης
Σειρά: Λογοτεχνία
Διάθεση: Δωρεάν από την ιστοσελίδα schooltime.gr

Άδειες: Με τη σύμφωνη γνώμη του Εκδότη και του Συγγραφέα, το παρόν έργο διατίθεται στο κοινό δωρεάν σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (pdf) αποκλειστικά μέσω του δικτυακού τόπου schooltime.gr.

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του έργου – ολική, μερική ή περιληπτική – η διανομή και η παρουσίασή του στο κοινό μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας του Εκδότη και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Αναφορά των δημιουργών – πηγής προέλευσης, μη εμπορική χρήση, όχι παράγωγα έργα.

Λουκία ΠλυτάΗ Λουκία Πλυτά* γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον Ο.Α.Ε.Δ.
Ασχολείται με την ανθρώπινη ψυχολογία και φύση.
Συγγραφέας, ποιήτρια, έχει εκδώσει τα βιβλία  «Εκδηλώνω πρόθεση» εκδ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ -2010  &  «χωρίς Αυτό» – ποίηση, εκδ. ΟΣΤΡΙΑ – 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook