Ανακοίνωση, αναφορικά με ψεύτικους εράνους που οργανώνουν επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι ευαισθητοποιημένους πολίτες, εξέδωσε η ActionAid.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει καταγγελίες στα γραφεία της ActionAid από υποστηρικτές μας ότι επιτήδειοι προσποιούνται ότι είναι εκπρόσωποι μας και συγκεντρώνουν χρήματα με πρόσχημα την υποστήριξη της ActionAid και των παιδιών της Αφρικής, εκμεταλλευόμενοι ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Οι καταγγελίες έγιναν από τις περιοχές Ζωγράφου, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Γέρακας, Κάντζα, Αργυρούπολη και το δήμο Φυλής. Κοινό χαρακτηριστικό των καταγγελιών είναι ότι οι δράστες δεν φέρουν διακριτικά ή ρούχα ActionAid, αλλά κρατούν μια ψεύτικη ταυτότηταActionAid και όπως ανέφεραν οι υποστηρικτές μας «μιλούν και προσεγγίζουν με τρόπο παράταιρο για την ActionAid».

Η ActionAid δεν βγαίνει στο δρόμο για να κάνει έρανο. Για όλες τις δωρεές, ανεξαρτήτως ποσού, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο της οργάνωσης. Επιπλέον, κάθε χρόνο δημοσιοποιείται ετήσια έκθεση, που περιλαμβάνει οικονομικό απολογισμό που έχει ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες σχετικές πληροφορίες στο www.actionaid.gr.

Η ActionAid έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την αστυνομία. Παρακαλούμε σε περίπτωση που αντιληφθείτε τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσετε άμεσα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική στο 210 64 76 183, αλλά και μαζί μας στο 210 92 12 321.

© schooltime.gr