ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ (Ε.Ε.Φ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Μόλις μία ημέρα μετά την ανάρτηση στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων (Ε.Ε.Φ.) του κειμένου με την σθεναρά αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικών Σπουδών (F.I.E.C.) για την συστηματικώς επιχειρούμενη υποβάθμιση της Ανθρωπιστικής Παιδείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας γνωστοποιήθηκε νέα απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη για την αφαίρεση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου. 

Η Ε.Ε.Φ. καταδικάζει δυναμικά την συντελούμενη πλήρη αποδόμηση των κλασσικών γραμμάτων   από την Ελληνική Εκπαίδευση και θέτει τον Υπουργό Παιδείας προ των ευθυνών του  για την εξαφάνιση από αυτήν του θεμελίου λίθου του Ελληνικού Πολιτισμού.

Πρωτίστως  ζητεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος επανειλημμένως αλλά και σε διεθνές συνέδριο της Ε.Ε.Φ. στο παρελθόν είχε υπερθεματίσει για την αξία της κλασσικής παιδείας σήμερα, να μη συναινέσει υπογράφοντας την εκθεμελίωση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από την Ελληνική Εκπαίδευση. 

Καλεί επίσης όλους τους φιλολόγους καθώς και τους γονείς και μαθητές, που επιθυμούν να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, να αντιδράσουν αποφασιστικά στην πνευματική πενία της νέας γενιάς των Ελλήνων που απεργάζεται ο Υπουργός Παιδείας με τις αποφάσεις του.  

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

© schooltime.gr – Τμήμα ειδήσεων