Πρόγραμμα δράσεων ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των νέων επιστημόνων της χώρας ενέκρινε από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι δράσεις αυτές αφορούν:  

  1. Πρόσκληση σε 1.860 κατόχους διδακτορικού κατ’έτος για απόκτηση ακαδημαϊκής και διδακτικής εμπειρίας σε διαφορετικά τμήματα ΑΕΙ ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Υλοποίηση της χορήγησης 422 υποτροφιών για διδακτορικά μέσω του ΙΚΥ, δίνοντας την ευκαιρία σε υποψήφιους διδάκτορες να λάβουν υποτροφία ύψους 816,90 ευρώ.  

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

Σε συνέχεια αυτών των δράσεων έχει σχεδιαστεί και αναμένεται στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η δυνατότητα υλοποίησης μεταδιδακτορικής έρευνας με αξιοπρεπή αμοιβή σε κατόχους διδακτορικού από τη παγκόσμια κοινότητα με μηνιαίες υποτροφίες ύψους 1,089,21 ευρώ.

Επιπλέον αναμένεται η χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων αποτελούμενες από κατόχους διδακτορικού και υποψήφιους διδάκτορες. Οι δράσεις αυτές που θα ενεργοποιηθούν την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 έχουν προϋπολογισμό ύψους  27 εκατομμυρίων.

Όλες αυτές οι δράσεις μέσω ΕΣΠΑ θα επαναλαμβάνονται σε κύκλους μέχρι το 2020 με στόχο να βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να εργαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αξιοποιηθεί από τη κοινωνία το ερευνητικό τους έργο.

© schooltime.gr