Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016. Μέχρι το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Στο σχετικό έγγραφο του ΥΠΠΕΘ αναφέρονται τα εξής:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. στους οποίους κοινοποιούμε το έγγραφο αυτό, σε συνέχεια προηγούμενων εγκυκλίων μας, παρακαλούνται να παραδώσουν τα αποκόμματα, και τις καταστάσεις στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) περιοχής ευθύνης τους την Παρασκευή (17/6) το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν τα δέματα. Οι Δ/ντές Δ.Ε. πρέπει να έχουν πρώτα βεβαιωθεί ότι παρέλαβαν ΟΛΑ τα δέματα, δηλαδή τα δέματα και του Νέου και του Παλαιού συστήματος (ενδεχομένως και με διαφορετικές αποστολές).

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, δηλαδή πριν την Παρασκευή στις 12:00, ώστε να ανακοινωθούν από την Παρασκευή, στις 12:00 το μεσημέρι και αμέσως μόλις κάθε Λύκειο παραλαμβάνει και ελέγχει τα πακέτα του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 1 του ΠΔ 21/2011 (ΦΕΚ 72 Α΄) και με το άρθρο 9 της Φ. 251/37802/Α5 (ΦΕΚ 698Β΄/2016) Υ.Α., ο Διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛΒ), και με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων και των αποκομμάτων πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΕΘ (τηλ. 210-3442709, 2103443056) για τη σχετική διόρθωση. Μετά από αυτά γίνεται η ανάρτηση των βαθμών στις σχολικές μονάδες των εκτυπωμένων καταστάσεων που παραλήφθηκαν από τα Β.Κ.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε το ΠΣ myschool θα είναι ήδη ενημερωμένο με τους γραπτούς βαθμούς, ο Διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛΒ), και με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο-αντιπαραβολή των βαθμών του ΠΣ myschool και των τελικών γραπτών βαθμών που θα έχουν ήδη ελεγχθεί και ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι γραπτοί βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων του νέου συστήματος δεν συνδέονται με την απόλυση των μαθητών.

ΜΟΝΟ για τους ελάχιστους τελειόφοιτους-απορριφθέντες της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που έδωσαν με το παλαιό σύστημα και ΜΟΝΟ γι αυτούς, οι Διευθυντές ΔΕ παρακαλούνται να ενημερώσουν όλους τους Διευθυντές των Λυκείων αρμοδιότητάς τους ότι θα πρέπει αμέσως μόλις τελειώσει ο ανωτέρω έλεγχος της γραπτής βαθμολογίας σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΠΔ 60/2006 να συγκαλέσουν το σύλλογο διδασκόντων προκειμένου να εκδοθούν τα αποτελέσματα της απόλυσης.

©schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων