Σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει την περιοδική έκθεση «στην επιφάνεια» στο κτίριο ΞΥΛΑΠΟΘΗΚΗ επί της Οδού Πύλης 8 στις Αστικές Πύλες του Πειραιά.

Μία συλλογή από φωτογραφίες και βίντεο φέρνουν στην επιφάνεια τις διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις. Με ξεναγό τον φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό ο επισκέπτης περιηγείται σε αθέατους τόπους: από τις αρχαίες σήραγγες, τις δεξαμενές και το ρωμαϊκό υδραγωγείο, στις σύγχρονες σήραγγες των υπόγειων σταθμών του Μετρό και στα εργαστήρια συντήρησης της ανασκαφής. 

Σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό την παράλληλη εξέλιξη της αρχαιολογικής διερεύνησης και του κατασκευαστικού έργου της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά. Εστιάζει στις σύγχρονες διεπιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται για τη συλλογή και τεκμηρίωση των αρχαιολογικών δεδομένων στο πλαίσιο ενός μεγάλου κοινωφελούς έργου, όπως είναι η κατασκευή του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Στόχος της παρουσίασης είναι να αφηγηθεί με σύγχρονα εποπτικά μέσα τις ιστορίες πίσω από τις κατασκευές, αυτές που φτιάχτηκαν σε μακρινές εποχές αλλά και τις σύγχρονες. Κυρίως όμως προσδοκά να φωτίσει με ουσιαστικό τρόπο τη σημασία της ανθρώπινης σύμπραξης και συνεργασίας.

Κτίριο ΞΥΛΑΠΟΘΗΚΗ

Πύλης 8, Αρχαιολογικός χώρος Αστικών Πυλών Πειραιά 

Πληροφορίες: 2104127154

Έναρξη 9 Ιουνίου 

Ωράριο λειτουργίας: 

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 9.00 -17.00

Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00

Τρίτη κλειστά 

Παραμένει κλειστό τις επίσημες αργίες 

Ελεύθερη είσοδος 

Στην έκθεση υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) 

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από τον Σεπτέμβριο 2016 θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές.

♦schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων