Το θεατρικό έργο «Οι Ήρωες του Τίποτα στη Γη του Πουθενά» του συνεργάτη μας Αχιλλέα Ε. Αρχοντή ανεβαίνει στις 11-13 Ιουνίου 2016 στη Λαμία, από τη θεατρική σκηνή «Σκηνοβάτες Φθιώτιδας».

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Ο τίτλος του μας λέει πολλά. Ο καθένας μπορεί να νιώσει διαφορετικά, να το ερμηνεύσει διαφορετικά. Πρόκειται για ένα έργο που περνάει αρκετά μηνύματα.

Μην μας πείτε να το βάλουμε σε κάποια κατηγορία (κωμωδία, δράμα, παρωδία, σάτιρα κλπ) αυτό το θεατρικό έργο. Τα έχει όλα, σαν τη ζωή, με τις χαρές της, τις λύπες της, τις παρεξηγήσεις και τις ίντριγκες. Ειδικά ο Έλληνας, διαχρονικά, έχει δείξει πως εναλλάσσεται με επιτυχία και με τη μέγιστη ταχύτητα ανάμεσα σε αυτές τις καταστάσεις της ζωής. Είναι σαν ευχή και κατάρα αυτό. Μπορεί μέσα σε μια στιγμή να γκρεμίσει ό,τι με κόπο έχτισε, αλλά μπορεί και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Γι’ αυτό ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ήρωας – πρέπει να νιώθει ήρωας στον δικό του αγώνα – μπορεί και να μην βγει τίποτα, μπορεί και να μην καταλήξει πουθενά… Αλλά η προσπάθεια πολλές φορές αξίζει…»

«Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να φωτίσει το σκοτάδι του κόσμου. Όμως ένα κεράκι μπορούμε να το ανάψουμε. Κι όταν αυτά γίνουν χίλια δεκατρία τότε θα αρχίσει να διαλύεται το σκοτάδι… Εκτός κι αν τα σβήσουν χίλιοι δεκατρείς καναπέδες…»

Οι παραστάσεις θα δοθούν στη θεατρική σκηνή του Α’ ΕΠΑΛ Λαμίας στις 11,12 & 13 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ.

Η είσοδος είναι 5 € και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το θεατρικό έργο του Αχιλλέα Ε. Αρχοντή «Οι Ηρωες του Τίποτα στη Γη του Πουθενά» κυκλοφορεί σε ψηφιακή έκδοση και ελεύθερη (για τους ερασιτέχνες) διάθεση από τις Eκδόσεις schooltime.gr

♦schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων