Σύμφωνο συνεργασίας ΥΠΠΕΘ και Αρχιεπισκοπής για την ενίσχυση απόρων οικογενειών

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέγραψαν ο υπουργός  Νίκος Φίλης και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το Σύμφωνο που αφορά την ενίσχυση με δέματα τροφίμων, μέσω της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, των χιλιάδων απόρων οικογενειών θα υπογραφεί αύριο Πέμπτη 26 Μαίου 2016 στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο. 

Το σύμφωνο συνεργασίας

Τα συμβαλλόμενα μέρη του συμφώνου είναι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό, Νίκο Φίλη και η μη κερδοσκοπική εταιρία «Αποστολή», εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το υπουργείο αναλαμβάνει να επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες στις οποίες θα παρέχονται από την «Αποστολή» δέματα τροφίμων με προορισμό τις οικογένειες μαθητών που ζουν στα όρια της φτώχιας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, γλώσσας, φύλου, εθνικότητας, νόμιμης ή μη διαμονής τους ή όποιας άλλης διαφοροποίησης των μαθητών.

Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων τροφίμων στις οικογένειες των μαθητών φέρει η κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η στήριξη στις οικογένειες των μαθητών θα πραγματοποιείται «με κατάλληλο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία τους, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται.»

Αξίζει να σημειωθεί ενδεικτικά ότι ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η «Αποστολή» έχει υποστηρίξει με 20.711 πακέτα τροφίμων 3.351 μαθητές (2.999 οικογένειες).

schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων