Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Η προκήρυξη

Επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος*

Ξεκίνησε και επίσημα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Χθες, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition). 

Αμέσως μετά τη δημοσίευση, ακολούθησε δήλωση του Υπ. Επικρατείας, Νίκου Παππά:

«Σήμερα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, αφού η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική “αποκλειστικότητα” της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μετά από διεξοδική διαβούλευση, τόσο στο στάδιο της κατάρτισης του νόμου, όσο και σε αυτό της σύνταξης της προκήρυξης και παρά τις προβλέψεις –και την επιθυμία- ορισμένων για το αντίθετο, ο διαγωνισμός είναι γεγονός.

Ο διαγωνισμός διασφαλίζει τη διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων που θα αδειοδοτηθούν, τις θέσεις εργασίας, την υψηλή ποιότητα του προγράμματος που θα φτάνει στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, τη μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη συγκεκριμένη αγορά».

Δείτε την προκήρυξη

schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων