Βιωματικά Σεμινάρια στα Χανιά με θέμα: «Attachnment parenting και Θετική διαπαιδαγώγηση»

Η Attachment Parenting Hellas διοργανώνει στα Χανιά:

Βιωματικό Σεμινάριο Attachment Parenting για επαγγελματίες

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ώρες: 11.00-18.00

Βιωματικό Σεμινάριο Θετικής Διαπαιδαγώγησης για γονείς και παιδαγωγούς

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ώρες: 11.00-18.00

Τόπος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Κρήτη (Νικηφόρου Φωκά & Κύπρου)

Το πρώτο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες (ψυχολόγους, συμβούλους, παιδίατρους, μαίες, παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, κτλ), οι οποίοι δουλεύουν με ενήλικες, αλλά και παιδιά. Οι επαγγελματίες διδάσκονται τη θεωρία του Attachment Parenting και πώς πρακτικά μπορούν να την εφαρμόσουν στη δουλειά τους, υποστηρίζοντας καλύτερα τους γονείς και τα παιδιά, στους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι συναισθηματικοί δεσμοί των παιδιών και των ενηλίκων είναι στο επίκεντρο. Ειδικότερα, διερευνώνται η θεωρία και τα πειράματα του Συναισθηματικού Δεσμού (attachment) με έμφαση στους διαφορετικούς τύπους δεσμών στα παιδιά και στους ενήλικες. Παράλληλα, γίνεται η διασύνδεση της έρευνας για το Συναισθηματικό Δεσμό με τα σύγχρονα ευρήματα για τις Νευροεπιστήμες και τη Διαπροσωπική Νευροβιολογία. Ανάλογα με την ειδικότητα και το πλαίσιο εργασίας των συμμετεχόντων παρουσιάζονται οι κατάλληλες πρακτικές για την ενίσχυση της συνολικής υγείας και ανάπτυξης των παιδιών και των γονέων, βάσει των αρχών και πρακτικών του Attachment Parenting. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους επαγγελματίες με τις κατάλληλες γνώσεις και “εργαλεία”, ώστε να μπορέσουν να φροντίσουν τις οικογένειες που απευθύνονται σε αυτούς, με σεβασμό και ενσυναίσθηση.

Το σεμινάριο Θετικής Διαπαιδαγώγησης απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 0-19 χρόνων και παιδαγωγούς. Η Θετική Διαπαιδαγώγηση είναι μία από τις βασικές αρχές του Attachment Parenting, μέσω της οποίας οι ενήλικες βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν ένα εσωτερικό μοντέλο αυτορρύθμισης των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς τους. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και άλλες βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να συνδέονται και να επικοινωνούν με σεβασμό και ενσυναίσθηση με τα παιδιά, πώς να τα ενθαρρύνουν, πώς να χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές που είναι αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα, πώς να διδάσκουν πολύτιμες κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής, και πώς να τα προσκαλούν να ανακαλύψουν τις ικανότητες και δυνατότητές τους, ώστε να τις χρησιμοποιούν εποικοδομητικά. Η Θετική Διαπαιδαγώγηση στηρίζεται στη συναισθηματική αγωγή και ως εκ τούτου προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και των γονέων/φροντιστών!

Εισηγητές:

Μαρία Παπαφιλίππου, Ιδρύτρια Attachment Parenting Hellas, MSc. King’s College London-Institute of Psychiatry, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Μαρίνα Κρητικού, Ψυχολόγος Υγείας/Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος, Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas

*Με το πέρας των σεμιναρίων δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

*Οι φοιτητές έχουν έκπτωση -50%, τα ζευγάρια και όσοι παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια -20%

Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια προαπαιτείται η κράτηση θέσης μέχρι τις 20/5.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο: 6936524523/info[at]aphellas.gr

schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων