30ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ - Τρέχοντας στο βουνό των θεών…

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, ένας συνδυασμός κλασικού ανώμαλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρμοσμένος στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό, θα γιορτάσει την επέτειο των 30 χρόνων διεξαγωγής του, με εκπλήξεις, ξεχωριστές συγκινήσεις και πάρα πολλές συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου είναι ο πρώτος ανάλογος αγώνας που έγινε στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το 1986 και την ιδέα μιας ομάδα ορειβατών – αναρριχητών του ΕΟΣ, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο Δημήτριο Μπαράτα. Οι αθλητές τρέχουν περίπου 41 χιλιόμετρα, ακολουθώντας την κλασική διαδρομή ανάβασης στον Όλυμπο (Γκορτσιά – Σκούρτα – Οροπέδιο Μουσών – Πριόνια – Ενιπέας – Λιτόχωρο).

Με τα χρόνια αυτός ο αγώνας, που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο, αγκαλιάστηκε όχι μόνο από το πλήθος των αθλητών και δρομέων μεγάλων αποστάσεων που συμμετέχουν, αλλά και από απλούς ανθρώπους που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της ορειβασίας, την αγάπη για τη φύση και την κοινή δραστηριότητα, ακόμη και με τη μορφή εθελοντισμού. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που διοργανώνεται από ορειβατικό σωματείο χωρίς οικονομικό όφελος και αποκλειστικά χάρη στην εθελοντική προσπάθεια.

Φέτος θα συμμετέχουν 400 δρομείς και ο αγώνας θα υποστηριχτεί από 150 εθελοντές. Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διατρέξουν τις μοναδικού κάλλους τοποθεσίες του Ολύμπου, ξεκινώντας από τη θέση ΣΤΑΥΡΟΣ, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του συλλόγου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ και τερματίζοντας στο Λιτόχωρο. Το υψόμετρο εκεί είναι 300 μ., αλλά προηγουμένως οι δρομείς έχουν περάσει από μια μεγάλη υψομετρική διακύμανση, αφού η αφετηρία βρίσκεται στα 920 μ. και το υψηλότερο σημείο, το οροπέδιο των Μουσών, στα 2.650 μ.

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΟΣΘ) ιδρύθηκε το 1930 και δραστηριοποιείται στο χώρο της ορεινής πεζοπορίας, της ορειβασίας, της αναρρίχησης, του canyoning, του rafting, της ορεινής ποδηλασίας και της χιονοδρομίας (καταβάσεις, snowboard, ορειβατικό σκι). Διοργανώνει εξορμήσεις  κάθε Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια όλου του χρόνου, σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και με αποστολές στο εξωτερικό.

Σήμερα, αριθμώντας γύρω στα 500 ενεργά μέλη και αθλητές, διαθέτει αθλητικές ομάδες αναρρίχησης, χιονοδρομίας, χιονοσανίδας και ορειβατικής χιονοδρομίας, οι οποίες συμμετέχουν σε περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Οργανωτική Επιτροπή 30ού Ορειβατικού Μαραθώνιου Ολύμπου

Πρόεδρος: Τασούλα Κυριακίδου, Αντιπρόεδρος: Φιλιώ Γιλέκη, Ταμίας: Τάσος Τερζίδης, Υπεύθυνος τροφοδοσίας: Πέτρος Παπαστερίου, Υπεύθυνος εθελοντών / στελεχών: Πέτρος Καψούδας, Υπεύθυνος χορηγιών: Αλέξανδρος Κοκκόλης, Υπεύθυνη τερματισμού: Ρούλα Νικολάου, Υπεύθυνη εθιμοτυπίας: Χάιδω Ευαγγελίδου.

Πληροφορίες – επικοινωνία

ΕΟΣΘ, Καρόλου Ντηλ 19, τηλέφωνο: 2310266928, 2310240889, fax: 2310278288, e-mail: [email protected]

Οδυσσέας Κεραμιτζής, πρόεδρος ΕΟΣΘ, 6932601661

Τασούλα Κυριακίδου, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 30ού ΟΜΟ, 6937490717

schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων