ΥΠΠΕΘ: Σχεδιάζεται η πλήρης δικτύωση των σχολείων με οπτικές ίνες

Αρκετά είναι τα σχολεία που είναι συνδεδεμένα με οπτικές ίνες. Ήδη υπάρχουν περί τα 900 σχολεία συνδεδεμένα με οπτικές ίνες σε περίπου 45 πόλεις που διαθέτουν δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ επεξεργάζονται σχέδια για την πλήρη δικτύωση των σχολείων με οπτικές ίνες, με παράλληλη αναβάθμιση των εσωτερικών δικτύων τους.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή, το Υπουργείο , με σκοπό τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, υλοποιεί, σταδιακά, την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Ηδη υλοποιείται πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης που αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις υποδομές ΤΠΕ των σχολείων και θα συνεχιστεί σύντομα με την αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η αναβάθμιση στηρίζεται σε ανοιχτές τεχνολογίες και πρότυπα και σε εξοπλισμό (υλικό/λογισμικό) που προσφέρεται για παιδαγωγική – διδακτική αξιοποίηση. Στη πιλοτική φάση συμμετέχουν σχολεία που καταθέτουν πλήρη εκπαιδευτική πρόταση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στον τρόπο αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών(ΤΠΕ) στη καθημερινή διδακτική διαδικασία.

*Ενημερωτικό δελτίο ΥΠΠΕΘ

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων