Βιωματικό σεμινάριο στο Ηράκλειο: «Βρίσκοντας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια την εσωτερική μας δύναμη!»

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Βρίσκοντας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια την εσωτερική μας δύναμη!» και συντονίστρια την ψυχολόγο Μαρίνα Κρητικού θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 28 Μαΐου 2016 (17:00 – 21:00).

«Στόχος του σεμιναρίου είναι μέσα από διδακτικές ιστορίες και μύθους να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας βρίσκοντας λειτουργικότερες στρατηγικές, χωρίς να μας κατακλύζει το στρες και το άγχος. Όλο το σεμινάριο θα είναι βιωματικό (θα υπάρχουν ελάχιστα εισαγωγικά στοιχεία) και θα δουλέψουμε πολύ με τη ζωγραφική και άλλα μουσικοκινητικά παιχνίδια!!!

 Το παραμύθι δεν έχει ιστορική και χωρική βάση: όλα εκτυλίσσονται σε ένα απροσδιόριστο μακρινό παρελθόν και σε έναν τόπο κοινό, ένα χωριό και ένα δάσος (Μια φορά και έναν καιρό σε ένα μακρινό βασίλειο….). Η ιστορία του παραμυθιού διηγείται τις εμπειρίες ενός απλοϊκού ήρωα, που λειτουργεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο από τους άλλους, στην λογική της καρδιάς. Ως προς την ονοματοδοσία του, ο ήρωας είτε είναι ανώνυμος είτε φέρει ένα κοινότυπο όνομα (π.χ. Χανς) είτε ένα όνομα προσδιορισμού-ιδιότητας (π.χ. Σταχτοπούτα). Οι ήρωες των παραμυθιών είναι άτομα ταπεινά παραγνωρισμένα, αδικημένα από την φύση ή το περιβάλλον τους, συχνά με σωματικές αναπηρίες, ψυχικά ή σωματικά τραύματα. Το παραμύθι διέπεται από μια συγκινησιακή γοητεία, κινείται στο χώρο της φαντασίας και χρησιμοποιεί την μαγεία, χωρίς διαχωρισμό ανάμεσα στο υπερφυσικό και την πραγματικότητα. Παράλληλα επιτρέπει την ταύτιση με αρχέτυπες καταστάσεις, καθώς στερείται χαρακτηριστικών από συγκεκριμένα πολιτισμικά πλαίσια αναφοράς (Von Franz, 1996).

Οι ιστορίες των παραμυθιών εμπνέουν ένα πνεύμα αισιοδοξίας, μιας και η έκβαση τους είναι πάντα θετική, και μεταφέρουν ένα μήνυμα επιτυχίας, εφόσον ο ήρωας καταφέρνει πάντα να υπερνικήσει τις δυσκολίες του. Ελάτε να βιώσουμε όλη αυτή την μαγευτική εμπειρία στο βιωματικό αυτό σεμινάριο αυτογνωσίας!»

INFO

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: Ηράκλειο Κρήτης
Ημερομηνία και ώρα: 28/5/2016 17:00 – 21:00
Συντονίστρια σεμιναρίου: Μαρίνα Κρητικού Ψυχολόγος Υγείας – Οικογενειακή/Συστημική Σύμβουλος – Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 2831301368, 6942650506

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων