Η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO

Στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO περιλαμβάνεται από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία.

Στην εκδήλωση παράδοσης του επίσημου αποδεικτικού της εγγραφής παρέστη ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 παρουσία δημοτών της Τήνου ανάμεσα στους οποίους ήταν και εκπρόσωποι των μαρμαροτεχνιτών που εργάζονται στο νησί και στην Αθήνα ενώ το παρών έδωσαν ο Διευθυντής του Προπαρασκευαστικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πύργου Τήνου και ο υπεύθυνος του Μουσείου της Τήνου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Α. Τζιτζικώστα.

Με το αποδεικτικό της εγγραφής της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO αναγνωρίζεται η μακραίωνη παράδοση του νησιού στην τέχνη της μαρμαροτεχνίας, αλλά και η σημαντική συμβολή της στην προστασία σημαντικών μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού, όπως η Ακρόπολη. Ακόμα, αναγνωρίζεται διεθνώς η πολιτισμική αξία της νεοελληνικής τέχνης και χειροτεχνίας, ενώ αποδεικνύεται η δυναμική της παράδοσης ως μέρος της σύγχρονης πολιτισμικής και παραγωγικής ταυτότητας της χώρας.

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων