Διεθνές Συνέδριο Inspiring Science Education 2016

Θέλετε να μάθετε πώς γίνεται μια εικονική επίσκεψη ενός σχολείου στο CERN; Θέλετε να δείτε τους μαθητές σας να χρησιμοποιούν δωρεάν εικονικά τηλεσκοπία και απομακρυσμένα εργαστήρια; Ενδιαφέρεστε για τη χρήση νέων εκπαιδευτικών τεχνολογιών, αλλά και για τον ρόλο της δημιουργικότητας στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών; Οραματίζεστε ένα σχολείο «ανοιχτό» στην εκπαιδευτική καινοτομία και με ξεχωριστό ρόλο στην τοπική κοινωνία;

Αν ναι, τότε μπορείτε να παρευρεθείτε στο Διεθνές Συνέδριο Inspiring Science Education 2016, με θέμα «Η διδακτική των φυσικών επιστημών στην ψηφιακή εποχή», που διοργανώνει η Ελληνογερμανική Αγωγή, 22 έως 24 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη Αττικής.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, διευθυντές σχολικών μονάδων, σχεδιαστές εκπαιδευτικής πολιτικής και σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και γονείς.

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μεγάλης ευρωπαϊκής πύλης Inspiring Science Education. Η εν λόγω πύλη δίνει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας «ανοιχτό» ψηφιακό υλικό και εργαλεία, νέες μεθοδολογίες, δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα και κοινότητες πρακτικής και μάθησης. Με την ευκαιρία του συνεδρίου, απευθύνουμε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και γονείς να επισκεφθούν την πύλη του Inspiring Science Education και να διερευνήσουν τις εξαιρετικές δυνατότητές της. Εκπαιδευτικοί από 600 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ενταχθεί.

Παράλληλα με το συνέδριο, θα διεξαχθούν οι τελικοί του Παγκόσμιου Προγράμματος «F1 in Schools», στο πλαίσιο του οποίου οι σύνεδροι μπορούν να παρακολουθήσουν συναρπαστικές «μάχες» μεταξύ σχολικών ομάδων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε εδώ: http://ise-conference2016.ea.gr/?q=Program. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις στους συνέδρους.

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων