Βραδιά τζαζ στη Θεσσαλονίκη, με τους Κώστα Μαγγίνα και Γιώργο Μουχτάρη

Ο Κώστας Μαγγίνας με την κιθάρα του και ο Γιώργος Μουχτάρης με το κοντραμπάσο του θα μεταφέρουν όσους βρεθούν στη Ζώγια το βράδυ της Τετάρτης 20 Απριλίου 2016, (21:30) σε μια ιδιαίτερη τζαζ  διάθεση, παίζοντας μοναδικά σπουδαία κομμάτια. Η ζωντανή ιστορία της τζαζ, αλλά και μοναδικοί αυτοσχεδιασμοί, σε μια βραδιά υψηλών μουσικών απαιτήσεων…

Ο Κώστας Μαγγίνας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of  Music στη Βοστώνη. Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως  οι Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστώνης.

Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου» σε συναυλίες στο πλαίσιο του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης και αλλού.

Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικές ομάδες και συνέθεσε μουσική για θέατρο και για ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στo εξωτερικό με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.ά.

Έχει ηχογραφήσει τρία προσωπικά CD: DIALOGUES, SEVEN FOR A SECRET, THE CALL (και τα τρία από την Ano Kato records)

Ο Γιώργος Μουχτάρης είναι από τη Θεσσαλονίκη. Πολύ σύντομα μετά την πρώτη του επαφή με το μπάσο, δούλευε σε στούντιο ενορχηστρώνοντας και ηχογραφώντας για τοπικούς καλλιτέχνες. Αργότερα σπούδασε στο Σ.Ω.Θ. (Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης) κοντά στον Μανώλη Σιδερίδη, Κώστα Παγωνίδη και Μάκη Στεφανίδη. Έπειτα μετακόμισε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας όπου σπούδασε στο Κονσερβατόριο (Maastricht Conservatorium, Bachelor in Jazz Performance) δίπλα στον πολύ γνωστό μπασίστα της jazz Phillipe Aerts (Ivan Paduart, Phillipe Catrine, Tom Harrel, Enrico Pieranuzzi κ.ά.). Περιόδευσε με την ορχήστρα Saint Cecil Ejsden(World Champion Concert division 2013), ως guest σολίστ. Έχει ηχογραφήσει με πολλούς καλλιτέχνες της Ολλανδίας τζαζ και ποπ μουσική όπως Oneword (1st place jazz award winners 2015), Junkestra, Kars Grit Trio, Phillipe Raemakers Trio, Achim Bill 5tet, 10 Feet Up κ.ά. Λίγο πριν την αποφοίτηση του το 2014 έφυγε στη Νέα Υόρκη, έπαιξε με τοπικούς καλλιτέχνες και απέσπασε υποτροφία από το New School of New York. Στην Αθήνα ζει από το καλοκαίρι του 2015 οπού και είναι ενεργό μέλος της μοντέρνας σκηνής της πόλης.

Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο και θα γίνει στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων