Κινητοποιήσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ - Οι απαντήσεις στην έκκληση Φίλη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και συμβολικό αποκλεισμό του θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παρασκευή, 15/4/16 στις 11.30 π.μ., οι Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας (8.00 – 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο και 19.00 – 22.10 για τον βραδυνό), ενώ η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.).

Παράλληλα, οι Ομοσπονδίας εξέδωσαν ανακοινώσεις αναφορικά με την έκκληση του Υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, να μην πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συγκέντρωση  εκπαιδευτικών:

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με έκπληξη ενημερώθηκε για τo περιεχόμενο των δύο τελευταίων Δελτίων Τύπου του Υπουργείου Παιδείας που προκλήθηκαν το πρώτο μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 10/4/2016 και το δεύτερο μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου με τη συμμετοχή του Νομικού Συμβούλου της κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να κατατεθεί η νομική τεκμηρίωση των θέσεων της ομοσπονδίας για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται προτροπές – συμβουλές από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως αυτή που εξήγγειλε για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας – αποκλεισμό του υπουργείου την ερχόμενη Παρασκευή 15/4/ 2016 στις 11:30 π.μ..

Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει και ελέγξει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις του είναι ο ίδιος ο κλάδος.

Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το Υπουργείο παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό – κοινωνικό διάλογο.

Καλούμε το Υπουργείο παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και να υιοθετήσει τις θέσεις της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμών μονίμων και αναπληρωτών.

Παλεύουμε για:

  • Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
  • Μαζικούς διορισμούς.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

 Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

 

Ανακοίνωση ΔΟΕ

Έκπληξη μας προξενεί η σπουδή του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να μην πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συγκέντρωση  εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15  Απριλίου στο υπουργείο Παιδείας. Ο κύριος Υπουργός  και η κυβέρνησή του, για μια ακόμη φορά, θέλουν να  εφαρμόσουν  με ένα καταιγισμό νόμων  πολιτικές που διαλύουν την εκπαίδευση, με το εκπαιδευτικό κίνημα στον καναπέ και στη γωνία.

Χρησιμοποιεί μάλιστα την εκδήλωση   “Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ” ως αφορμή για να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς την αναβολή των κινητοποιήσεών τους.Δε θα του κάνουμε τη χάρη.

Ο κος Φίλης γνωρίζει από την περασμένη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στις πολιτικές των μηδενικών διορισμών, στην επαναφορά του νόμου 3848 /2010 που διαλύει τις ζωές των  αναπληρωτών  και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, στο κλείσιμο των Τμημάτων Ένταξης και στην διάλυση της Ειδικής Αγωγής, στη μαζική κατάργηση νηπιαγωγείων, στην υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των ολοήμερων και τη λήξη των μαθημάτων στις 1:15, στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.  Είχε, αν ήθελε,  όλο το χρόνο να αλλάξει  το χώρο  της εκδήλωσης.

Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας  δεν «κινδυνεύουν»  από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις  μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ.

Το Υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές  πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς  και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα  δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόκειται για μια πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, αφανίζει τις συντάξεις, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, υπογράφει νέα μνημόνια, καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα και ανεργία.

Οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. πρέπει, με τους αγώνες μας, να ανατραπούν.

 Υπερασπιζόμαστε, το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο. 

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων