Συνάντηση εκπροσώπων του ΥΠΠΕΘ και της ΟΛΜΕ

Συνάντηση εκπροσώπων του ΥΠΠΕΘ και της ΟΛΜΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, της ΟΛΜΕ και νομικών, σχετικά με το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2016-17. Στη συνάντηση, συμμετείχε ο Αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής σχολής του ΕΚΠΑ κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος παρουσίασε τις νομικές απόψεις της Ομοσπονδίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

–      Στην πολιτική επιλογή να θεσπιστεί ένα μόνιμο, αντικειμενικό και διαφανές σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών την επόμενη περίοδο που θα θέτει τέρμα στο καθεστώς των προβληματικών και εμβαλωματικών ρυθμίσεων του παρελθόντος. Το σύστημα αυτό θα τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

–      Στην ανάγκη να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό μια μεταβατική διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών το σχολικό έτος 2016-17, ώστε, να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

–      Στη διαπίστωση ότι μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το υπάρχον σύστημα διορισμών αναπληρωτών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του.

–      Στη μελέτη των θέσεων και των σημείων διαφωνίας της ΟΛΜΕ, ώστε, να καταλήξουμε σύντομα στην καθιέρωση ενός όσο το δυνατόν κοινωνικά δίκαιου και συνταγματικά ασφαλούς συστήματος προσλήψεων αναπληρωτών.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού κ. Π. Κατσαρός ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και προσωπικά τον καθηγητή κ. Γεραπετρίτη για τη συμμετοχή τους στο διάλογο και για τις εποικοδομητικές απόψεις που κατέθεσαν, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο συστηματικής επεξεργασίας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας

Η διαβούλευση, εν όψει της κατάθεσης της μεταβατικής ρύθμισης στη Βουλή συνεχίζεται.

*Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΕΘ

◊ schooltime.gr 
Τμήμα ειδήσεων Ροή θεμάτων