Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας

Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας

Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση ήρθε για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Απριλίου, η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastián / Donostia της Ισπανίας, βράβευσε το Μουσείο «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα».

Το βραβείο παρέλαβαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, Δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος αρχαιολόγος του έργου της Επανέκθεσης, κ. Γρηγόρης Θ. Γρηγορακάκης.

Στο κείμενο της βράβευσης αναφέρεται:

«Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το Μουσείο, το οποίο προβάλλει ως κεντρική ιδέα τη γένεση και εξέλιξη της Πόλεως (πόλις – κράτος), εξερευνώντας τη σημασία της Τεγέας και του εξέχοντος Αρχαιολογικού χώρου του ιερού της Αλέας Αθηνάς. Το Μουσείο, στην καρδιά της αρχαίας Αρκαδίας, μυεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο της μουσειολογικής του προσέγγισης, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθητικής. Εισάγει  με αυτόν τον τρόπο μια συνεκτική ερμηνευτική στρατηγική. Η δε αφήγηση χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια της δομής της».

© schooltime.gr 
Τμήμα ειδήσεων Ροή θεμάτων