«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (09/04/2016), του Χρήστου Χαρακόπουλου

«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (09/04/2016)

1.Την Παρασκευή, 22 Απριλίου, θα κλείσουν φέτος τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα και θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 9 Μαΐου. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Μαΐου. Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα αρχίσουν στις 16 Μαϊου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 17 Μαΐου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

2.Εγκύκλιο με διευκρινίσεις για τις διαδικασίες εγγραφής των μαθητών των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

3.Η Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ίδια υποστήριξε ότι είναι καλό οι μαθητές που εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  να έχουν τουλάχιστον βασικές γνώσεις.

4.Η προσκόμιση πιστοποιητικών Δημοτολογίου για τις εγγραφές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καταργείται από φέτος.

5.Το υπουργείο Παιδείας θα καλύπτει πλέον τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που δίνουν πανελλαδικές σε άλλο Λύκειο από εκείνο, στο οποίο φοιτούν.

6.Άρχισε από 1η Απριλίου το πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που καλύπτει ανάγκες για διατροφή 1.625 μαθητών σε 9 Δημοτικά Σχολεία Αθηνών.

7.Από τις 10 – 17 Απριλίου θα διαρκέσουν  οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2016» που διοργανώνει η  ΔΔΕ Δράμας. Μαθητές και καθηγητές των σχολείων του Νομού θα παρουσιάσουν τις βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

8.Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή θα πραγματοποιήσει η ΔΔΕ Δράμας σε συνεργασία με τα Ειδικά Σχολεία του νομού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Εκπαίδευσης 2016» την Τετάρτη, 13 Απριλίου, 18.00-21.00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

9.Η απονομή των βραβείων του 4ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού αφηγηματικού Διηγήματος και Ποίησης, «Γρηγόρης Πεντζίκης» θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο διαγωνισμό, την Παρασκευή, 15 Απριλίου και ώρα 17:30 στο Hydrama Grand Hotel Δράμας.

10.Το Φροντιστήριο Μ.Ε. “ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ” διοργανώνει  ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, την Κυριακή, 10 Απριλίου στις 18:00. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: “ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ”. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ., σύμβουλος σταδιοδρομίας  και  συγγραφέας του βιβλίου «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα»

Χρήστος Χαρακόπουλος*
Φιλόλογος

© schooltime.gr 
Τμήμα ειδήσεων – Ροή θεμάτων