Ενιαία εισιτήρια για οικογένειες και για τα δυο κτίρια του Μουσείου Ηρακλειδών

Ενιαία εισιτήρια για οικογένειες και για τα δυο κτίρια του Μουσείου Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών, με συναίσθηση  της κοινωνικής του ευθύνης, καθιερώνει δυο νέα ενιαία εισιτήρια με έμφαση στις οικογένειες, τα οποία θα εκδίδονται αποκλειστικά από το Παράρτημα (Απ. Παύλου 37, Θησείο) κατά την επίσκεψη στην εκάστοτε περιοδική έκθεσή του και επιπλέον θα περιλαμβάνουν και μια επίσκεψη χωρίς χρονικό περιορισμό στη μόνιμη διαδραστική έκθεση του Κεντρικού κτιρίου του μουσείου (Ηρακλειδών 16, Θησείο), Παίζω και Καταλαβαίνω.

Συγκεκριμένα, θα διατίθενται οι εξής τύποι εισιτηρίων:

  1. Ενιαίο εισιτήριο 7€ για έναν γονέα με τα παιδιά του (έως 12 ετών) ή για έναν ενήλικα
  2. Ενιαίο εισιτήριο 12€ για δυο γονείς με τα παιδιά τους (έως 12 ετών) ή δυο ενήλικες

Ειδικότερα για το μήνα Απρίλιο και μέχρι και τις 8 Μαΐου 2016, στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών συνεχίζεται η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που παρουσιάζει λειτουργικά ομοιώματα των σημαντικότερων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων με εκθέματα από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά –από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος κι από τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων–, αλλά και μια φωτογραφική ενότητα με την τεχνολογία του 6ου π.Χ. αιώνα στα αρχαία εργαστήρια επεξεργασίας μεταλλεύματος του Λαυρίου.

Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού. Σήμερα το μουσείο έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης. Με βασική φιλοσοφία του το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κεντρικό του κτίριο (Ηρακλειδών 16, Θησείο), καθώς κι εκθέσεις έργων τέχνης και εκλαΐκευσης της επιστήμης στο παράρτημά του (Απ. Παύλου 37, Θησείο).

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων