Μία jazz βραδιά στο Θεατρικό Βαγόνι «Dimitris Kalantzis Quartet featuring Dimitris Tsakas»

Μία jazz βραδιά στο Θεατρικό Βαγόνι «Dimitris Kalantzis Quartet featuring Dimitris Tsakas»

Σταθερή αξία μεταξύ των γνωστών jazzmen της ελληνικής σκηνής, ο Δημήτρης Καλαντζής, από τους πιστούς φίλους του Τρένου στο Ρουφ, μας προσφέρει μία συναρπαστική νύχτα, γεμάτη με τζαζ μελωδίες.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων διασκευών, συμπράττει με τον σπουδαίο σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα και παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις του.

Τον Δημήτρη Καλαντζή στο πιάνο και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο συνοδεύουν ο Ντίνος Μάνος στο μπάσο και ένας από τους σταθερούς φίλους του Τρένου στα ντραμς, ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος.

Οι τέσσερεις σημαντικοί καλλιτέχνες μας υπόσχονται ένα αξέχαστο μουσικό session.

Πιανίστας που κινείται με άνεση τόσο στο χώρο της κλασικής μουσικής όσο και της τζαζ, ο Δημήτρης Καλαντζής σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών και στο Αθηναϊκό Ωδείο, από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο πιάνου και φούγκας με άριστα παμψηφεί. Το 1990 ξεκίνησε σπουδές jazz στη Liszt Ferenc Academy of Music, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη «Μουσική Ερμηνεία» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κι έχει τύχει υποτροφίας του Berklee College of Music της Βοστόνης.

Διετέλεσε Έφορος της Σχολής Τζαζ του Ωδείου Αθηνών καθώς και Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση Εκτέλεσης Jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης έχει διδάξει στο Ωδείο Ateneum, στο Μουσικό Γυμνάσιο Πειραιά, στο Modern Music School, στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος και αλλού.

Έχει παίξει σε αμέτρητες συναυλίες ως επικεφαλής σχημάτων κι έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, αλλά και την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Dennis Baptiste, Abram Wilson, Marcelo Peliteri, Ron Afif, Tony Remy, Amik Guerra, Τάκης Μπαρμπέρης, Δήμος Δημητριάδης, Dulce Pontes και πολλοί άλλοι.

Από το 1999 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει συνεργαστεί και με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νότη Μαυρουδή, Βασίλη Δημητρίου, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα και έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις των αντιστοίχων περιόδων.

Στην προσωπική δισκογραφία μετρά τα “Santas secret dance” “Modes & Moods” και “Manosa jazz tribute to Manos Hadjidakis, το οποίο έγινε χρυσό, ενώ έχει συμπράξει ως βασικός συντελεστής στις δισκογραφικές δουλειές των Rex Richardson, Τάκη Πατερέλη, Δημήτρη Βασιλάκη, Γ. Πολυχρονάκου και Γιώργο Φακανά.

Το μότο του Δημήτρη Καλαντζή είναι ότι ‘Η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική’.

INFO

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 21:30

στο Θεατρικό Βαγόνι

Γενική Είσοδος: 10€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων