«Κοινωνικά δίκτυα: Χρηστικές συμβουλές για γονείς και παιδιά»

«Κοινωνικά δίκτυα: Χρηστικές συμβουλές για γονείς και παιδιά»

Σεμινάριο από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το biscotto coffee

Ένα ακόμη biscotto workshop σας περιμένει στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ την Τρίτη 5 Απριλίου.

Ο Δημήτριος Κοτρώτσιος θα παρουσιάσει και συζητήσει με το κοινό, την ορθή και λελογισμένη χρήση των κοινωνικών μέσων και δικτύων, δίνοντας έμφαση στα δημοφιλέστερα εξ’ αυτών. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω από χρηστικές συμβουλές προς γονείς και παιδιά, που ως στόχο θα έχουν να μας εισάγουν στον τρόπο χρήσης των δικτύων με λιγότερους κινδύνους και περισσότερα οφέλη.

Στο workshop θα αναλυθούν οι ενότητες που σχετίζονται με:

• τους ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας στο διαδίκτυο,
• τη λειτουργία των δημοφιλέστερων κοινωνικών δικτύων
• ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από την κακή η επιπόλαιη χρήση των κοινωνικών δικτύων,
• τους τρόπους προστασίας και ελέγχου της χρήσης των κοινωνικών δικτύων, με τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων και
• και τους τρόπους προστασίας που παρέχουν στο χρήστη όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα (Windows, MacOS, iOS, Android).

Πέρα από την παρουσίαση των παραπάνω, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον εισηγητή και να θέσει σχετικές – με τα παραπάνω – απορίες και προβληματισμούς.

Ο Δημήτρης Κοτρώτσιος σπούδασε πληροφορική στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της πληροφορικής, των πωλήσεων, ενώ τέλος από το 2009 εργάζεται και ως καθηγητής πληροφορικής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Διδάσκει προγραμματισμό, βάσεις δεδομένων και αρχιτεκτονική υπολογιστών.Άλλοι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ασφαλής χρήση του διαδικτύου, των υπολογιστών και η κρυπτογραφία.

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τρίτη 5 Απριλίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις: 2310253878 

◊ schooltime.gr  Ροή Ειδήσεων