Παρουσίαση του βιβλίου «Η Διδασκαλία της Ιστορίας με Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας» της Α. Δ. Βακαλούδη

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Διδασκαλία της Ιστορίας με Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας» της Αναστασίας Δ. Βακαλούδη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Δ. Βακαλούδη «Η Διδασκαλία της Ιστορίας με Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00, στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4, 1ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί Βασίλειος Δαγδιλέλης, Αθανάσιος Καραθανάσης, Κυριάκος Μπονίδης και η συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα πολύ επίκαιρα όπως η αξία της Ιστορίας και η σημασία της διδασκαλίας της, η συμβολή της σύγχρονης Παιδαγωγικής και των καινοτόμων διδακτικών πρακτικών καθώς και η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας.

Απευθύνεται σε διδάσκοντες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και κάθε ενδιαφερόμενο/η για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αναστασια Δ. Βακαλουδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Φιλόλογος και Ιστορικός-Βυζαντινολόγος. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc.) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Βυζαντινή Ιστορία, δεύτερο Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στη Διδακτική της Ιστορίας με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών Βυζαντινής Ιστορίας στο Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου και απέκτησε Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Επιμορφωτών στη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (πτυχές σχεδιασμού, ανάπτυξης, διδακτικής χρήσης εργαλείων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσσαλονίκης, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ασχολείται ως Επιμορφώτρια με τη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι συγγραφέας δεκατριών επιστημονικών βιβλίων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή έξι επιστημονικών συλλογικών έργων και Εκπαιδευτικού Υποστηρικτικού Υλικού το οποίο αξιοποιείται στην εκπαιδευτική πράξη. Συμμετέχει, επίσης, στη συγγραφή του Εγκυκλοπαιδικού Προσωπογραφικού Λεξικού Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού/Encyclopaedic Prosopographical Lexicon of Byzantine History & Civilization (Αθήνα/Turnhout Βελγίου).  

Επιστημονικά και εκπαιδευτικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά: Byzantinoslavica, Byzantion, Byzantinische Forschungen, Jahrbuch  der  Östereichischen Byzantinistik, Βυζαντιακά, Βυζαντινά, Βυζαντινός Δόμος, Παρνασσός, Νέα Παιδεία, Φιλόλογος, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Επτάκυκλος, Αρχαιολογία και Τέχνες, Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικά, Φιλολογική Πρωτοπορία κ.ά.

Επιμέλεια: Γιώργος Β. Σκάθαρος*