Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ημέρα της Ποίησης και του Αγώνα κατά του ΡατσισμούΜήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Πρ. Παυλόπουλου για την Ημέρα της Ποίησης και του Αγώνα κατά του Ρατσισμού

«Η 21η Μαρτίου έχει ορισθεί ως επετειακή συζυγία –φυσικά μ’ εντελώς διαφορετική νοηματική και, επέκεινα, μηνυματική αντιστοιχία- της Ποίησης και του Αντιρατσιστικού αγώνα.

Μ’ αυτή την αφετηρία και υπό τα δεδομένα της προσφυγικής τραγωδίας, η οποία στοιχειώνει την συλλογική συνείδηση κάθε πολιτισμένου κράτους και λαού, εμείς οι Έλληνες στέλνουμε ηχηρό μήνυμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, που πρέπει να μείνει «κτήμα ες αεί μάλλον ή αγώνισμα ες το παραχρήμα ακούειν» κατά Θουκυδίδη, προς δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον, προς εκείνους που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος είναι η «ρίζα του κακού» ως προς τα πάθη των Προσφύγων. Και, δεύτερον, προς τους Εταίρους μας εκείνους εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και προς γείτονες λαούς φιλοδοξούντες να προσχωρήσουν σ’ αυτήν, οι οποίοι επιδεικνύουν αντιδημοκρατικές φοβικές συμπεριφορές που τους οδηγούν σ΄ευθεία παραβίαση των Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, ως το κατώφλι του ρατσισμού».

BLOGS: Newsroom, Αρθρογραφία, Κοινωνία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Πανελλαδικές