«Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης» έως και τις 24 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη«Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης» έως και τις 24 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον κύκλο θεατρικών παραστάσεων «Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης» από τις 11 Μαρτίου έως και τις 24 Απριλίου και με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής, την προβολή των ομάδων της πόλης, παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοτικού Θεάτρου Άνετον, σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης δωρεάν.

Μέχρι και τις 24 Απριλίου το κεντρικό πρόγραμμα της «Ανοιχτής Σκηνής 2016» διαμορφώνεται ως εξής:

1, 2 και 3 Απριλίου 2016 Πρεμιέρα

Η τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου από την Push your Art Company σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη

8, 9, 10 Απριλίου 2016

Η φαλακρή τραγουδίστρια του Ιονέσκο από το Θέατρο Δεν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη.

15, 16 και 17 Απριλίου 2016

EXIT- παρακαλώ, περιμένετε της Πηνελόπης Χριστοπούλου από το Eclipses Group Theater και σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου

22, 23 και 24 Απριλίου 2016

Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου, από τη Θεατρική Ομάδα Casuali, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

10€ κανονικό

8€ μαθητικό – φοιτητικό

5€ ανέργων – ΑΜΕΑ

Οι θεατές θα μπορούν με την προσκόμιση του αποκόμματος μιας παράστασης, να εξασφαλίζουν τιμή μειωμένου εισιτηρίου για την επόμενη παράσταση που θα θέλουν να παρακολουθήσουν.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

30 Μαρτίου, 1 και 3 Απριλίου 2016

Εργαστήριο θεατρικής γραφής με τη Νίνα Ράπη.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Εκδήλωση «Δημιουργοί στο Θέατρο»

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της προσκεκλημένης συγγραφέως Νίνας Ράπη και των έργων της, μέσα από θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθετική επιμέλεια Αλέξανδρου Μιχαήλ και συμμετοχή των ηθοποιών: Σοφίας Αντωνίου, Σοφίας Βούλγαρη, Κυριάκου Δανιηλίδη, Δημήτρη Φουρλή. Παρουσιάζει η Έλση Σακελλαρίδου. (Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης)

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η δημιουργική γραφή στο θέατρο«. Συμμετέχουν η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου, η σκηνοθέτης Γλυκερία Καλαϊτζή και η συγγραφέας Νίνα Ράπη. Συντονίζει η Γιάννα Τσόκου. (Είσοδος ελεύθερη)

BLOGS: Newsroom, Αρθρογραφία, Κοινωνία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Πανελλαδικές