Οι παραστάσεις της Σκυτάλης στο Θέατρο ΑργώΟι παραστάσεις της Σκυτάλης στο Θέατρο Αργώ

Συνεχίζοντας και φέτος για άλλη μια χρονιά τη συνεργασία της με νέους χορευτές και σχολεία της Αττικής αλλά και της επαρχίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σκυτάλη ολοκληρώνει τον τέταρτο κύκλο του με μια σειρά παραστάσεων που πραγματοποιούνται στις 19 και 20 Μαρτίου στο Θέατρο Αργώ. Οι παραστάσεις αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πορείας που διαγράφει κάθε χρόνο, όπου ενώνονται τα διαφορετικά στάδια του πολυδιάστατου αυτού κινητικού προγράμματος. Το πρόγραμμα για το έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μαζί με τις  χορογραφίες «στο 8» της Αγγελικής Στελλάτου και «θέλω να γίνω» της Κατερίνας Μπέλλα, που οι γνωστές χορογράφοι – performer δημιούργησαν σε συνεργασία με τους 40 νέους χορευτές – μέλη της Σκυτάλης, θα παρουσιαστούν και οι κινητικές συνθέσεις  που έκτισαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που μετείχαν φέτος στο πρόγραμμα μαζί με τους χορευτές – δασκάλους τους.

 Οι παραστάσεις εμπνέονται από τις βασικές κινητικές δράσεις της «πτώσης» και του «κυνηγητού», απλές, καθημερινές δράσεις, συμβολικά φορτισμένες, αφορμές συνάντησης με τον κόσμο του χορού, με τον εαυτό μας και την κοινότητα.

Η κάθε παράσταση έχει διάρκεια περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

1) στο 8
Τι κυνηγάω; Ποιος με κυνηγά; Τι αποφεύγω; Πώς μεταφέρεται το κυνηγητό στο σώμα μου; Μπορώ να φύγω μακριά από το χέρι μου; Πώς είναι να πέφτω; Αυτές οι ερωτήσεις οδήγησαν σε μια μικρή χορευτική σύνθεση, όπου οι αρχικές ιδέες, άλλοτε εμφανείς και άλλοτε κρυμμένες, δίνουν τη δυνατότητα του μετασχηματισμού των σωμάτων και της ομάδας.          

χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
χορεύουν: Φένια Κολοβού, Κατερίνα Κληροδέτη, Mαριάννα Λάζαρη, Ιωάννα Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Παρασκευή Θανέλλα, Ηρώ Καουκάκη, Μήδεια Κάστανου, Βάσω Γιαννιά, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Εύη Καμπούρη, Ελένη Πανταζάτου, Καρολίνα Θελερίτη, Εύη Ψάλτου, Άννα Απέργη, Σοφία Κονδυλιά, Έμυ Αμερικάνου, Μαρία Μαντούκου

2) θέλω να γίνω
Πόση επιθυμία κρύβει ένας φανταστικός ήρωας; Πώς ισορροπεί πάνω στον ρυθμό; Πώς κυνηγάει τον χρόνο; Ταξιδεύω, ανακυκλώνομαι, μοιράζομαι, μεταμορφώνομαι και πάντα θέλω. Θέλω να γίνω….                    

χορογραφία: Κατερίνα Μπέλλα
χορεύουν: Εύα Μιχαηλίδου, Ιωάννα Τόλιου, Ρέα Μεσολωρά, Ηλέκτρα Βασιλικού, Νίκη Παούρη, Άννα Βεκιάρη, Γιάννης Σταυρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Ελευθερία Ράπτη, Τατού Δέδε, Βέρα Καραβάκου, Μαρία Παΐζη, Περικλής Σκορδίλης, Ζαφειρία Τσιρακάκη, Θένια  Αντωνιάδου, Αλεξάνδρα Τάτση.

Απόστολος Λεβεντόπουλος (μουσικός)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Ώρα: 18.00

  • Παραστάσεις χορευτών
  • Σχολεία:

Ε΄1 και Ε΄2 τάξη / 50ο Δημοτικό Αθηνών

ΣΤ΄τάξη / 16ο Δημοτικό Αθηνών

Δ΄1 και Δ΄2 τάξη / 20ο Δημοτικό Αθηνών

ΣΤ΄τάξη / 149ο Δημοτικό Αθηνών

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Ώρα : 15.30

  • Παραστάσεις χορευτών
  • Σχολεία:

ΣΤ΄2 και ΣΤ΄1 τάξη / 89ο Δημοτικό Αθηνών

Ε΄1 και Ε΄2 τάξη / 3ο Δημοτικό Αγ.Δημητρίου

Ώρα: 18.00

  • Παραστάσεις χορευτών
  • Σχολεία:

Ε΄1, Ε΄2 και Ε΄3 τάξη / 9ο Δημοτικό Βύρωνα

Δ΄1, Δ΄2 και Δ΄3 τάξη / 1ο Δημοτικό Βύρωνα                     

| Θέατρο Αργώ – Ελευσινίων 15 – Μεταξουργείο |

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 7621234 Κέντρο Χορού Ντάνκαν

BLOGS: Newsroom, Αρθρογραφία, Κοινωνία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Πανελλαδικές