Πρόσκληση του ΙΕΠ προς εκπαιδευτικούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ΚατάρτισηςΠρόσκληση του ΙΕΠ προς εκπαιδευτικούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής απευθύνει Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναφορικά με το θέμα της αναβάθμισης και του ανασχεδιασμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η Πρόσκληση:

Tο τελευταίο διάστημα διεξάγεται ευρεία συζήτηση σχετικά με βασικά ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μεταξύ αυτών έχει συμπεριληφθεί και το θέμα της αναβάθμισης και του ανασχεδιασμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δεδομένης της στρατηγικής σημασίας που έχει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.iep.edu.gr/services/protaseis_eek και να καταθέσετε τις απόψεις και τις προτάσεις σας, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως ο σχεδιασμός και η οργάνωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η δομή του ΕΠΑΛ, οι τομείς και οι ειδικότητες, τα ωρολόγια προγράμματα κ.ο.κ., προκειμένου να τις λάβουμε υπόψη μας.

Παρακαλούμε θερμά, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας, να έχουμε την απάντησή σας ως την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016. Σχετικό κείμενο προτάσεων και προβληματισμού ομάδας εργασίας που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΙΕΠ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας, όπως και στην ιστοσελίδα Διαλόγου του υπουργείου Παιδείας, και μπορεί να σας δώσει ένα περίγραμμα των θεμάτων στα οποία αναμένεται να επικεντρωθεί η συζήτηση.

BLOGS: Newsroom, Αρθρογραφία, Κοινωνία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Πανελλαδικές