Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον ΟΚΑΝΑΣχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον ΟΚΑΝΑ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον ΟΚΑΝΑ η επίσημη έναρξη του Α΄ κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αγίων Αναργύρων, που ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από την αρχή του χρόνου, στο πλαίσιο σύμπραξης του Υπουργείου Παιδείας και ΟΚΑΝΑ με στόχο την επανένταξη του πληθυσμού των θεραπευτικών προγραμμάτων του Οργανισμού.

Τα ΣΔΕ, ένας ήδη πετυχημένος θεσμός της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, προσφέρουν σε όσους ενήλικες δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, τη δυνατότητα επιστροφής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και σύνδεσής τους με την κατάλληλη για τον καθένα βαθμίδα εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους, να ανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Ο θεσμός των ΣΔΕ βρίσκεται σε  απόλυτη αντιστοιχία με τη φιλοσοφία και τους στόχους των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ που αντιλαμβάνεται την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των θεραπευομένων ως αναπόσπαστο μέρος της θεραπευτικής τους πορείας.

Στην τελετή επίσημης έναρξης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανίας  Παπαγεωργίου, ο τέως Γ.Γ.ΓΔ.Β.Μ. κ. Γεράσιμος Σπαθής, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος  και στελέχη των δυο Φορέων. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα της χρονιάς, ενώ εκπαιδευόμενοι και απόφοιτοι του ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων μίλησαν για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

*Ενημερωτικό δελτίο ΥΠΠΕΘ