Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Έτοιμοι να παραχωρήσουμε και δεύτερο χώρο, για να τερματισθεί το αίσχος της πλατείας Βικτωρίας»Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Έτοιμοι να παραχωρήσουμε και δεύτερο χώρο, για να τερματισθεί το αίσχος της πλατείας Βικτωρίας»

Ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να διαθέσει και δεύτερο χώρο για τηφιλοξενία προσφύγων, υπό την προϋπόθεση ότι θα τερματισθεί το αίσχος στην πλατεία Βικτωρίας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Γ.Καμίνης: «Έτοιμοι να παραχωρήσουμε και δεύτερο χώρο, για να τερματισθεί το αίσχος της πλατείας Βικτωρίας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας είναι μη ανεκτή τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πρόσφυγες, σημείωσε ότι για τα ζητήματα ασφάλειας έχει στενή συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, και υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει από τους πολίτες να προσφέρουν βοήθεια μόνο μέσω των οργανωμένων δομών του δήμου ή των εθελοντικών οργανώσεων.

«Θα κάνουμε για άλλη μία φορά αυτό που πρέπει, είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε και δεύτερο χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων, αρκεί να έχω τη διαβεβαίωση ότι το σημερινό αίσχος της πλατείας Βικτωρίας θα τερματισθεί» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων, βλέποντας αυτό που έρχεται, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο παραχώρησε χώρο που φιλοξενούνται σε άψογες συνθήκες 700 άτομα στον Ελαιώνα, ενώ μόλις προχθές ξεκίνησαν από την Πολιτεία οι εργασίες για την επέκταση της δομής κατά 500 άτομα, αν και ο δήμος έχει διαθέσει την έκταση πριν από τα Χριστούγεννα. Τόνισε επίσης ότι είναι υποχρέωσή του να συνεννοείται με την πολιτεία, σημειώνοντας ότι σήμερα κιόλας θα επιδιώξει επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, που ορίστηκε από την κυβέρνηση ως συντονιστής για το προσφυγικό. Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε όλους τους δήμους να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια.

Το ενδεχόμενο να διατεθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, αποκλείστηκε κατηγορηματικά από τον κ. Καμίνη, ο οποίος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να συζητείται από τη στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κατασκηνώσεις παντού στη χώρα.