«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (04/03/2016), του Χρήστου Χαρακόπουλου«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (04/03/2016)

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι αιτήσεις έχουν προθεσμία έως 7/3/2016.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που ρυθμίζει θέματα πανελλαδικών εξετάσεων.

260.000 Ελληνόπουλα ζουν σε συνθήκες επισιτιστικής ασφάλειας, καθώς η οικονομική κρίση βύθισε στη φτώχεια τις οικογένειές τους.

Μία ενδιαφέρουσα δράση με τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα» διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ. Στο πλαίσιο της δράσης μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να μας οδηγήσουν σε μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους δημιουργώντας ερασιτεχνικά βίντεο μικρής διάρκειας, στα οποία θα παρουσιάζουν την ιστορία και τη λειτουργία αρχαίων θεάτρων. Πληροφορίες για τη δράση και αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www.ert.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016.

Το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών  του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιούν εξ αποστάσεως σεμινάριο με τίτλο «Δεξιότητες Πληροφοριακού Γραμματισμού για Επιστημονική Επικοινωνία». To εξ αποστάσεως σεμινάριο έχει ως αντικείμενο την προβολή και παρουσίαση παραδοσιακών, υβριδικών, online, web και e-sources, υπηρεσιών, πηγών, εργαλείων αναζήτησης, ανάκτησης και οργάνωσης επιστημονικής και καλλιτεχνικής πληροφορίας, καθώς και την προβολή και παρουσίαση web ηλεκτρονικών εργαλείων οργάνωσης και διαχείρισης βιβλιογραφίας. Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 2 (Α΄ φάση) και 11 (Β΄ φάση) Μαρτίου.

Η Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων Ημαθίας, Χριστίνα Αραμπατζή, σε συνεργασία με τον «Σύνδεσμο φιλολόγων Ημαθίας» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, διοργανώνουν Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Διδακτικές παρεμβάσεις στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, καθώς και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο χώρο του «Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας» στη Βέροια.

Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 25 πρώτων χρόνων λειτουργίας του διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών θέλοντας να γνωρίσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό τεκμήρια από τον πλούτο των δυο αιώνων Ελληνικής Ιστορίας που φιλοξενεί στις συλλογές του.

Δείτε το video