Εκστρατεία ECOMOBILITY στη Θεσσαλονίκη (διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου 2016)Εκστρατεία ECOMOBILITY στη Θεσσαλονίκη (διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου 2016)

Για 13η συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιηθεί και φέτος στην Θεσσαλονίκη η Εκστρατεία ECOMOBILITY, όπου ομάδες μαθητών θα καταθέσουν προτάσεις για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων.

Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το μεσημέρι (ώρα 12.00) στην Αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστούν οι ομάδες των Γυμνασίων που συμμετέχουν, καθώς και τα στοιχεία της φετινής περιόδου.

Όλες οι ομάδες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις περιοχές τους, στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν :

·το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην Αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιάσουν προτάσεις οι μαθητές από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο, από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Γυμνάσιο Δελασάλ

·το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, στο Θέατρο «Αιμιλία Ρέτσου» του Ελληνικού Κολλεγίου. Θα παρουσιάσουν προτάσεις οι μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο, από το  2ο Γυμνάσιο Περαίας και από το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών.

·το απόγευμα Τρίτης 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην Αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιάσουν προτάσεις οι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου και από το Γυμνάσιο Μυγδονίας 

Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες,  οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.

Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια των νέων με προσανατολισμό τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.