Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση - 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ΛάρισαςΑφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση – 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

 Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στο πλαίσι0 των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώνεται από το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, το οποίο γίνεται στη Λάρισα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Erasmus+, του ΤΕΙ Θεσσαλίας του και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Το αφιέρωμα ξεκινάει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με δύο θεματικές εκθέσεις, φωτογραφίας και εικαστικών .Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με προβολή ντοκιμαντέρ για τη μεταναστευτική κρίση και το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, φωτογραφίες θα εκθέσει ο φωτογράφος Κώστας Τσομάκος, (επιμέλεια έκθεσης Φώτης Νατσιούλης), ενώ μέλη του Σωματείου εικαστικών Λάρισας «8» θα εκθέσουν εικαστικά με θέμα τη μεταναστευτική κρίση.

Εκθέτουν οι εικαστικοί: Βλαχοδήμος Βαγγέλης,Εξάρχου Δήμητρα,Θαλασσινού Μαρία – Ελένη, Κακκάβα Στέλλα, Κρανιώτου Λιάνα, Κυριαζή Έλλη,Παπατζέλου Αθανασία,Παπατζέλου Μαρία, Ρόπλου Άννα, Σαμαράς Χρήστος, Σαρλικιώτη Ελένη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Τσιάτσιου Θεοδώρα και Τσιόγκα Βιβή.

Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές Κυριακή 18:30 έως 21:00, Δευτέρα 18:30 έως 21:00. Τις υπόλοιπες ημέρες του Φεστιβάλ η έκθεση θα είναι ανοιχτή εκτός των ωρών των προβολών για το Φεστιβάλ.

Θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από τη σειρά «Εκτός των τειχών» παραγωγή της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για την ΕΡΤ και από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

«HomeMade» Αλέξ..Αβρανά «Εκτός των τειχών» ΄Ενωση Ελλήνων Σκηνοθετών

The Dublin tramp Bryan Karter

(Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου)

Στο αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση λαβαίνουν μέρος ο πολυχώρος Linto Οργανισμός (20 και 21 Φεβρουαρίου 22:00 και 20:00 αντίστοιχα) και ο πολυχώρος Χορίαμβος ( 21/02/2016 20:15) όπου θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από τη σειρά «Εκτός των τειχών» της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016  στο Χατζηγιάννειο ώρα 21.00 «Ο δρόμος προς τη Δύση»

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ διάρκειας 78 λεπτών. Σκηνοθεσία Κυριάκος Κατζουράκης. 

Το αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση στηρίζει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – Europe direct.

 

Info

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Υποστήριξη: Δήμος Λαρισαίων, Europe Direct, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Erasmus+, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Συνεργαζόμενοι φορείς: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών, Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8», Κινηματ/κή Λέσχη Λάρισας, , Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας, Λογοτεχνικό περιοδικό «Θράκα».
Τιμώμενη χώρα: Νορβηγία