Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο - 5ο Συνέδριο Ασφαλούς ΠλοήγησηςΠαγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο – 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο, διοργανώνουν το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ακροατήριο θα αποτελείται από 2.000 μαθητές, ηλικίας 11-14 ετών.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει δύο (2) θεματικές ενότητες, οι οποίες θα διεξαχθούν διαδοχικά και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις μαθητών σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και εισηγήσεις αθλητών και Ολυμπιονικών, που θα μιλήσουν για τις διαδικτυακές τους εμπειρίες.

Κατά την 1η θεματική ενότητα, με τίτλο «Οι μικροί Κυβερνογνώστες μιλούν για το Διαδίκτυο», οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο, θα πραγματοποιήσουν δικές τους παρουσιάσεις.

Στόχος της ενότητας είναι να αναδείξει την ευαισθητοποίηση και την «υπευθυνοποίηση» των παιδιών, ώστε να αντιλαμβάνονται τους ενδεχόμενους κινδύνους του διαδικτύου, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη θετική και δημιουργική πλευρά του πολύτιμου αυτού εργαλείου.

Κατά τη 2η θεματική ενότητα, με τίτλο «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας» θα μιλήσουν καταξιωμένοι αθλητές που αποτελούν πρότυπο για τη νεολαία και χρησιμοποιούν ασφαλώς το διαδίκτυο, Ολυμπιονίκες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι.

Βάση της συγκεκριμένης ενότητας είναι η διαπίστωση ότι το διαδίκτυο αποτελεί μια «Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κοινότητα», που σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός είναι να προβάλει τις προσωπικές εμπειρίες των ομιλητών και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών προς εναλλακτικές δραστηριότητες, καθώς σύμφωνα με έρευνες, ο εθισμός στο διαδίκτυο αυξάνεται συνεχώς.

Οι εισηγητές του Συνεδρίου θα έχουν τη δυνατότητα να αναφερθούν σε καινοτόμες ιδέες και λύσεις, που προσφέρονται μέσα από το διαδίκτυο, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και να προσεγγίσουν το μέλλον του διαδικτύου.

Επιπλέον, στους στόχους του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνεται η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων, που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η οποία περιλαμβάνει:

 • Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης για παιδιά, γονείς, καταναλωτές και επιχειρηματίες, καθώς επίσης και τηλεδιασκέψεις με σχολικές μονάδες και συνέδρια άλλων φορέων.
 • Εκπαιδευτικές εκδρομές στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 • Πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια και συγγραφή των σχετικών πρακτικών.
 • Συνέδρια για παιδιά με ειδικές ανάγκες, με τίτλο: «Η Ασφαλής Πλοήγηση είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ».
 • Λειτουργία ιστότοπου, εφαρμογής και Facebook « cyberkid . gr ».
 • Λειτουργία λογαριασμού T witter @ CyberAlertGR .
 • Παρουσίαση ιστότοπου cyberkid.gr και της ανανεωμένης έκδοσης του σε ελληνικά και αγγλικά.
 • Δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών «Σποτ».
 • Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στα ελληνικά και τα αγγλικά.
 • Συμμετοχή στην 79η και 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 • Αξιολόγηση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 • Υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Δήμο Μαραθώνα, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) .
 • Διενέργεια επιχειρησιακών δράσεων, που στοχεύουν στην ενημέρωση των πολιτών και ιδιωτικών φορέων για θέματα απατών με κάρτες πληρωμής.
 • Δράσεις που στοχεύουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό φορητών συσκευών.