Ανήλικος εκδήλωσε μέσω διαδικτύου την πρόθεση να θέσει τέρμα στη ζωή τουΑνήλικος εκδήλωσε μέσω διαδικτύου την πρόθεση να θέσει τέρμα στη ζωή του

Νεο κρούσμα πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου εκδηλώθηκε χθες στη Β. Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε άλλη μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου, και συγκεκριμένα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (08-02-2016), η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι άγνωστο ενήλικο άτομο, εξεδήλωσε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα, εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ανήλικου ατόμου που εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Ακολούθως, ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο προσωρινής διαμονής του προτιθέμενου αυτόχειρα, τον εντόπισαν και διασφάλισαν τη σωματική του ακεραιότητα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική αρχή.